Eğitim Caps Lock Tuşu Nedir, Ne İşe Yarar? Caps Lock Nasıl Açılır, Kapatılır?

Caps Lock Tuşu Nedir, Ne İşe Yarar? Caps Lock Nasıl Açılır, Kapatılır?

27.05.2022 - 14:05 | Son Güncellenme:

Bilgisayar kullanırken, klavye aracılığı ile ulaşılabilen birçok tuş sistem üzerinde değişiklikler yapabilmektedir. Metin yazarken büyük ya da küçük harflerin düzenlenmesini sağlayan Caps Lock bu tuşlar arasında yer almaktadır. Bilgisayarı yeni öğrenenler için bu terimi, nasıl açılacağını ve hangi amaçla kullanılacağını ayrıntıları ile derledik.

Caps Lock Tuşu Nedir, Ne İşe Yarar Caps Lock Nasıl Açılır, Kapatılır

 Caps Lock, büyük harfi açma ya da kapatma tuşudur. Sistemde yazı yazılırken bir sonraki sözcüğe büyük harfle başlanmak istenirse bu tuşa basılması yeterlidir. Klavyede en solda orta kısımda yer alır.

Haberin Devamı

 Caps Lock Tuşu Nedir?

 Caps Lock, klavyede harfleri büyük ya da küçük yapmak amacı ile kullanılan ve tek bir hareket ile aktif olan tuşa verilen isimdir.

 Caps Lock Ne İşe Yarar?

 Bir sonraki harfi büyük ya da küçük harfli olarak yazmanıza olanak sağlar.

 Caps Lock Nasıl Açılır?

 Tuşu açmak için klavyede 'A' harfinin hemen yanına bakmanız gerekmektedir. Klavyede tuşun üzerinde bir nokta bulunmakta, tuş işlevdeyse bu kısımdan yeşil ışık yanmaktadır. Metin üzerinde tuşa dokunmanız açmak için yeterli olacaktır.

 Caps Lock Nasıl Kapatılır?

 Özelliği kapatmak için tuşa yeniden dokunmanız ve üzerinde yanan rengin sönmesi yeterlidir. Tuş aktif değilken sonraki harf küçük olarak yazılır.