Eğitim Cefakar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Cefakar Kime Denir?

Cefakar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Cefakar Kime Denir?

12.06.2021 - 05:15 | Son Güncellenme:

Cefakar kelimesi Türkçe de sık sık kullanılan bir kelimedir. Cefakar kelimesinin kullanıldığı bir çok durum bulunmaktadır ve uzun zamandır dilimizde bulunan bir kelimedir. Cefakar ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Cefakar kime denir? Cefakar kelimesi dilimize hangi dilden geçmiştir? Cefakar kelimesinin kaç anlamı vardır? Sizler için cefakar kelimesi ile ilgili merak edilenleri derledik.

Cefakar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Cefakar Kime Denir

Cefakar kelimesi, cefa verici veya eziyet edici olarak kullanılır.

Cefakar Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Cefakar kelimesi dilimize Arap dilinden ve Fars dilinden geçmiştir. Cefa kelimesi Arapçadan –kar ise Farsçadan dilimize geçmiş ve cefakar kelimesini oluşturmuştur.

Cefakar kelimesinin kökeni oldukça eskiye dayanmaktadır ve uzun zamandır dilimizde bulunmaktadır. Cefakar kelimesinin TDK Sözlük anlamına göre iki anlamı vardır. İlk anlamı eziyet edendir. İkinci anlamı ise eziyet çeken, cefakeştir.

Cefakar Kime Denir?

Cefakar kelimesi eziyet eden veya eziyet çeken insanlar için kullanılmaktadır. Cefakar kelimesi bir durum içerisinde ya da bir olay içerisinde zorluk yaşayan, eziyet gören veya sıkıntı çeken bir insan için kullanılır veya bu sıkıntı ve eziyetleri yapan insanlar için kullanılmaktadır.