Eğitim Cevahir İsminin Anlamı Nedir? Cevahir Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

Cevahir İsminin Anlamı Nedir? Cevahir Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

25.09.2023 - 12:21 | Son Güncellenme:

Ülkemizde orta sıklıkta kullanılan isimlerden birisi de Cevahir ismidir. Cevahir ismi için halk arasında genel olarak erkek ismi bilgisi yer alsa da bu isim unisex isimler arasında yer alıyor. Cevahir isminin anlamını merak eden kişilerin sayısı bir hayli fazla olmakta ve bu yazımızda Cevahir ismi ile ilgili bilgileri derledik.

Cevahir İsminin Anlamı Nedir Cevahir Ne Demek, Hangi Anlama Gelir


Arapça kökenli bir isim olan Cevahir ismi elmas ve cevher anlamına gelmektedir. Türkiye’de Cevahir ismine sahip ortalama kişi sayısı 50 binden fazladır. Cevahir ismine sahip olan kişilerin ortak özelliklerinden birisi alımlı ve saygın kişiler olarak geçiyor.

Cevahir Ne Demek?

Çocuklarına Cevahir ismini koymayı düşünen kişilerin merak ettikleri bir soru da Cevahir ismi ne demek ve hangi anlama gelir sorusudur. Arapça kökenli bir isim olan Cevahir isminin farklı anlamları bulunmakta ve bu anlamların ilki öz ve değerli taş olarak görülmektedir. Öte yandan Cevahir ismi kıymetli taş ve mayalar anlamına da gelmektedir.

Cevahir İsmi Kur’an’da Geçiyor mu?

Türkiye’de çocuğuna isim düşünen anne ve baba adaylarının merak edip araştırma içerisine girdikleri bir diğer konu da ilgili ismin Kur’an’da geçip geçmediği konusudur. Çoğu anne ve baba bu bilgiden yola çıkarak çocuklarına isim koymak istiyor. Cevahir ismi kuranın hiçbir bölümünde yer almıyor. Ancak ismin anlamının iyi olması ve İslami açıdan yasaklı isimler arasında yer almaması, bu ismi çocuğunuza koymanız için herhangi bir sebep doğurmuyor.