Eğitim Çevreci yatırımlarıyla dünya sıralamasında

Çevreci yatırımlarıyla dünya sıralamasında

24.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren UI GreenMetric 2021 En Çevreci Üniversiteler Sıralaması açıklandı.

Çevreci yatırımlarıyla dünya sıralamasında

Değerlendirme sonucunda 6175 puan alan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), dünyanın en yeşil ve çevreci 375. üniversitesi oldu. ‘Yerleşke ve Altyapı’ kategorisinde 190. sırada bulunan HKÜ, Türkiye’den listeye giren üniversiteler arasında 26., vakıf üniversiteleri arasında ise 3. sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Binalarının çatılarını bu yıl yerli güneş panelleriyle donatarak, yeşil kampüsündeki kurulu gücü 2,3 MegaWatt’a çıkaran üniversite, böylelikle enerji ihtiyacının büyük bir bölümünü kendi kendine karşılayabiliyor.

Müracaatlarının ilk yılında aldıkları dereceyle HKÜ’nün sürdürülebilir eğitim-öğretim ve araştırma anlayışının dünyada tescillendiğini belirten Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu “Özellikle yerleşke ve altyapı kategorisinde dünya sıralamasında 190. sırada yer alıyor olmamız, yeşil ve çevreci kampüsümüzün kalitesinin gerçek bir göstergesi olmuştur” dedi.