Eğitim Çizgili Kas Nedir? Çizgili Kaslar Vücutta Nerede Bulunur?

Çizgili Kas Nedir? Çizgili Kaslar Vücutta Nerede Bulunur?

20.10.2021 - 16:48 | Son Güncellenme:

Çizgili kaslar, insan vücudunun önemli bölümlerinden biridir. İsteğe bağlı olarak çalışan kaslardır. Vücudun belli bölümlerinde bu kaslar bulunur. Çizgili kas nedir? Çizgili kaslar vücutta nerede bulunur tüm detayları ile derledik.

Çizgili Kas Nedir Çizgili Kaslar Vücutta Nerede Bulunur

 İnsan vücudunun ayakta durması ve hareket etmesi destek ve hareket sistemi ile olur. Kas ve sinir sistemleri dokular ile organların oluşmasında belirleyici bir etkendir. Kaslar, organların düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

 Çizgili Kas Nedir?

 Çizgili kaslar beyinden gelen emirler neticesinde çalışan kaslardır. Çizgili kasların hareketi beyinden gelen sinyaller sayesinde olur. Bu kaslar hızlı bir şekilde çalışma özelliğine sahiptir. Ancak bunun yanında hızlı bir şekilde de yorulur. Çizgili kaslar istemli olarak çalışan kaslardır.

 Çizgili kas hücreleri uzun ve silindir şekilli bir yapıya sahiptir. İstemli bir şekilde çalışır. Kas tellerinde birden fazla çekirdek bulunur. Normal kaslarda daha çabuk kasılır. Bunun yanında hızlı bir şekilde de yorulur. Vücudun hareket etmesinde çizgili kaslar görev alır. Çizgili kas hücrelerinin sınırları belli değildir. Bunun yanında sitokinez de görülmez.

 Çizgili Kas Vücutta Nerede Bulunur?

Haberin Devamı

 Çizgili kaslar; kol kası, sırt kası, bacak kasları, göğüs kasları, mide kasları, parmak kasları gibi vücut bölümlerinde bulunur. Vücutta istemli bir şekilde hareket ettirilebilen her yerde çizgili kasların olduğunu söylemek mümkündür. Bu kaslar direkt olarak iskelete bağlıdır. Bu nedenle iskelet kası olarak da isimlendirilirler. Bu kasların hücreleri silindir şekilli uzun hücreler şeklindedir.