Eğitim Çok Sayıda İnsanı Taşımaya Elverişli Ulaşım Sistemine Ne Denir?

Çok Sayıda İnsanı Taşımaya Elverişli Ulaşım Sistemine Ne Denir?

14.05.2021 - 03:32 | Son Güncellenme:

İnsan nüfusu ele alındığı vakit ulaşım konusunda farklı sistemlerdeki araçları kullanmak büyük öneme sahiptir. O yüzden günümüzde birçok farklı ulaşım sistemi yer alır. Bunlar ise belli bir anlama sahiptir. Peki çok sayıda insanı taşımaya elverişli ulaşım sistemine ne denir? İşte bu konu hakkında merak edilenler.

Çok Sayıda İnsanı Taşımaya Elverişli Ulaşım Sistemine Ne Denir


Hem şehir içi hem de şehirlerarası taşımaya elverişli birçok farklı ulaşım sistemi bulunmaktadır. Bunlara belli bir isim verilmiştir ve bu isim üzerinden ifade edilir. Böylece özellikle yoğun nüfusun bulunduğu yerlerde, ulaşım çok daha etkin ve kolay biçimde gerçekleşmektedir.

Çok Sayıda İnsanı Taşımaya Elverişli Ulaşım Sistemine Ne Denir?

Ulaşım sistemleri günümüzde kara ve hava ile beraber deniz ya da tren yolu olarak öne çıkar. Yani bu 4 sistem üzerinden gün içerisinde hem şehir içi hem de şehirlerarası yolculuk gerçekleştirilir. Bu bağlamda çok sayıda insanı taşımaya elverişli ulaşım sistemlerine, ‘Toplu taşıma’ ismi verilir. Adından da anlaşılacağı üzere tek seferde toplu şekilde insan nüfusu belli bir noktadan başka bir noktaya kısa bir sürede ulaştırılır.