Eğitim Convert Ne Demek? Convert Etmek Kelimesini Ne Anlama Gelir?

Convert Ne Demek? Convert Etmek Kelimesini Ne Anlama Gelir?

01.03.2021 - 01:57 | Son Güncellenme:

İngilizce kelimeler arasında bulunan convert kelimesi, herkesin merak ettiği bir kelimedir. Ne anlama geldiği konusunda pek çok kişi araştırmalar yapabiliyor. Convert kelimesi İngilizce bir kelime olduğundan kişiler çeviricilere başvurabiliyor. Convert ne demek? Convert etmek kelimesi ne anlama gelir? Sorularıyla alakalı bilgileri derledik.

Convert Ne Demek Convert Etmek Kelimesini Ne Anlama Gelir


Convert kelimesi, genellikle bilgisayar terimi olarak kullanılan bir kelimedir.

Convert Ne Demek?

Convert, İngilizce dilinde kullanılan bir kelimedir. Pek çok anlamı bulunan bu kelimenin asıl anlamı dönüştürmektir. Dönüştürme fiili olarak kullanılır. İngilizce dilinde oldukça yaygın olması sebebiyle, bu dili öğrenmek isteyenlerin bilmesi gereken bir kelimedir. Bu kelimenin anlamını öğrenerek daha iyi bir İngilizce konuşulabilir.

Convert Etmek Kelimesi Ne Anlama Gelir?

Convert dönüştürmek anlamında kullanılıyor. Convert etmek ise, herhangi bir dosyayı farklı bir dosya biçimine çevirme durumudur. Bir dosya uzantısı başka bir dosya uzantısına çevrilirken bu durum convert etmek olarak adlandırılır. Özellikle bilgisayar kullanan ve işlem yapan kişiler convert etmek kelimesini oldukça fazla kullanılır. Bir dosya dönüştürücüsü tabiri olarak kullanılan kelime öbeklerinden biridir.