Eğitim Crossover Ne Demek? Araçlarda Crossover Ne Anlama Gelir?

Crossover Ne Demek? Araçlarda Crossover Ne Anlama Gelir?

11.03.2021 - 01:35 | Son Güncellenme:

Crossover arabalar her geçen gün biraz daha fazla ilgi görmektedir. Bu sebeple de pek çok kişi tarafından Crossover teriminin ne anlama geldiği merak edilmektedir. Crossover ne demek? Araçlarda crossover ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Crossover Ne Demek Araçlarda Crossover Ne Anlama Gelir

Crossover arabalar şehirde rahat kullanım sağlamak amacı ile tasarlanmış olan araçlardır. Yerden oldukça yüksek olmaları ve kompakt görünümleri ile dikkat çekmektedirler. Bu arabalar özellikle son zamanlarda çok daha fazla popüler olmaya başlamıştır.

Haberin Devamı

 Crossover Ne Demek?

 Crossover teriminin anlamı ilk defa 2008 yılında bir makalede açıklanmıştır. Bu makaleye göre crossover SUV araçlara benzerlikleri ile dikkat çeken ancak station wagon ya da hatchback arabalar gibi hareket eden arabalara verilen isimdir. Açıklamadan da anlaşılacağı üzere crossover araçlarda hem SUV hem de binek araç özellikler beraber yer almaktadır.

 Araçlarda Crossover Ne Anlama Gelir?

 Crossover araçların SUV araçlardan farklı olan en belirgin özelliği aracın şasi bölümüdür. Crossover araçlarda binek şasisi bulunmaktadır. Bu nedenle SUV araçlara göre bagaj hacmi oldukça küçüktür. Bunun yanında crossover araçlar oldukça hafif ve atak olma özelliğine de sahiptir.

 

Yazarlar