Eğitim Cumhurbaşkanlığı’ndan, tercih danışmanlığı hizmeti

Cumhurbaşkanlığı’ndan, tercih danışmanlığı hizmeti

28.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nce hayata geçirilen Danışman Bilgi Sistemi (DABİS) sayesinde üniversite tercihi yapacak öğrencilere veriye dayalı danışmanlık hizmeti sağlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı’ndan, tercih danışmanlığı hizmeti

 

‘Senin Rehberin’ sloganıyla hizmet veren DABİS ile yükseköğretim mezunlarının istihdam performansları, üniversite bazında raporlanarak psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerce, gençlere kariyer danışmanlığı sunuluyor. Önceki yıllarda sadece tercih danışmanlığında görevli psikolojik danışman ve rehber öğretmenler aracılığıyla faaliyet gösteren platforma, bu yıl 39 bin psikolojik danışman ve rehber öğretmenin tamamı tanımlandı.

Haberin Devamı

Gençlere 6 gösterge üzerinden karar alma imkânı sunan platform, bir program mezununun ne kadar sürede iş bulduğu, başladığı işte ortalama ne kadar ücret aldığı, mezun olduğu programdan farklı bir alanda çalışıp çalışmadığı, kamuda çalışma durumu,  görev aldığı firmanın büyüklüğü, hangi sektörde iş bulduğu gibi tercih sürecine etki edebilecek önemli göstergeler içeriyor.

Öğrencilerin, Türkiye’nin her yerinden kariyer danışmanlığı hizmeti almasını sağlamak amacıyla DABİS’e öğrenci kayıt özelliği de eklendi. Bu sayede öğrenciler, kayıt esnasında kendilerine atanan kodu Türkiye’nin herhangi bir yerinde psikolojik danışman veya rehber öğretmeni ile paylaşarak tercihlerine yön verebilecek.