Eğitim Data Hattı Nedir, Ne İşe Yarar? Data Hattı Numarası Nasıl Öğrenilir?

Data Hattı Nedir, Ne İşe Yarar? Data Hattı Numarası Nasıl Öğrenilir?

20.04.2022 - 17:08 | Son Güncellenme:

Data hatları mobil internetimizi kullanmamıza yaradığından dolayı sıklık ile merak edilmektedir. 3G teknolojisini kullanmaya başlanıldığından beri kişiler bu data hatlarını merak etmektedir. Sıklık ile karşımıza çıkan data hatlarının tam olarak ne olduğu bilindiği zaman daha doğru şekilde kullanılabilir. Peki ya data hattı nedir, ne işe yarar? Data hattı numarası nasıl öğrenilir? İşte, tüm detaylar.

Data Hattı Nedir, Ne İşe Yarar Data Hattı Numarası Nasıl Öğrenilir

Data yani internet; 2G, 3G veya 4.5G şebekelerinden yararlanarak internet alışverişini sağlar.

Data Hattı Nedir, Ne İşe Yarar?

Teknolojinin gelişmesi ile günümüze herkes mobil internet kullanmaya başlamıştır. İnternet artık sadece ev değil her yerde kullanılabilir hale gelmiştir. İnternet kullanımı imkanları arasında Data hattı karşımıza çıkmaktadır.

Data hatları; 2G, 3G ya da 4.5G kullanarak internete girmeye yaramaktadır. Ayrıca SMS gönderimi de sağlanmaktadır. Fakat arama yapmanız mümkün değildir. Bu data hatları sim kartı girişi olan her hatlarda kullanılabilmektedir. Operatörlerden bu data hatlarına sahip olmak mümkündür. istediğiniz operatörden bu data hatlarına sahip olabilirsiniz.

Data Hattı Numarası Nasıl Öğrenilir?

Data hatları bir numaraya sahiptir. Bu numaralar aramaya kapılıdır. Bundan dolayı da sıklık ile unutulmaktadır. Kullandığınız data numarasını öğrenmek için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilk yöntem, başka bir telefona sms atmak. Diğer yöntem ise, data hattını bir telefona takarak *101# numarasını tuşlamak. Bu tuşlamadan sonra data hattınıza ait olan numara ücretsiz bir şekilde karşınıza çıkacaktır.