Eğitim Data Science Nedir, Türkçesi Ne Demek? Data Scientist Ne İş Yapar, Nasıl Olunur?

Data Science Nedir, Türkçesi Ne Demek? Data Scientist Ne İş Yapar, Nasıl Olunur?

20.04.2022 - 17:10 | Son Güncellenme:

Data science kavramı, Linkedln ve Facebook firmalarından ötürü çok sık adını duyurmaktadır. İş ilanlarında data csience için görev adaylar aranmaktadır. Peki, data science nedir? Data science Türkçesi ne demek? Data scientist ne iş yapar, nasıl olunur sizler için ayrıntıları ile derledik.

Data Science Nedir, Türkçesi Ne Demek Data Scientist Ne İş Yapar, Nasıl Olunur

Data science, veri bilimi anlamına gelmektedir. Sayı, kategori ve etiket kullanarak veri üzerine soruları cevaplamaya çalışan data science, bir bilim dalı olarak görülmektedir.

Data Science Nedir Türkçesi Ne Demek?

Her ne kadar data science kavramı uzun yıllardır kullanılıyor olsa da son zamanlarda adını daha fazla duyurmaktadır. En popüler teknolojilerden biri haline gelen data science, veri bilimi ile ilgili her konuyu incelemektedir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte data science kavramı daha fazla insanların karşısına çıkmaktadır.

Data Scientist Ne İş Yapar?

Data scientist bağlı bulunduğu kuruluş veya şirket adına değer katmak için veriyi uçtan uca analiz etmektedir. Analiz edilen veriler log dosyası olabileceği gibi bazen de değişik kaynaklardan toplanan veriler olabilmektedir. Data scientist analiz ettiği verilerin sonuçlarını yönetim ile paylaşmaktadır.

Data Scientist Nasıl Olunur?

Bilgisayar ve Bilgisayar Mühendisliği gibi bölümlerden mezun olanlar, data scientist için uygun olmaktadır. Analitik düşünce yapısına sahip olanlar, verileri doğru bir şekilde kullanabilmektedir. Datanın doğru bir şekilde analiz edilebilmesi için bazı metotlardan faydalanılmaktadır. Gerekli eğitimleri alan kişiler, data scientist olarak çalışmaya başlamaktadır.