Eğitim Deltoid Kası Nedir? Nerede Bulunur Ve Görevleri Nelerdir?

Deltoid Kası Nedir? Nerede Bulunur Ve Görevleri Nelerdir?

06.12.2021 - 16:54 | Son Güncellenme:

Kas grupları içerisinde en önemli yapılar arasında deltoid kası gelmektedir. Özellikle kol bölgesinin hareket etmesi noktasında en önemli kasar içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Peki deltoid kası nedir? Nerede bulunur ve görevleri nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen genel bilgiler.

Deltoid Kası Nedir Nerede Bulunur Ve Görevleri Nelerdir

Vücudun birçok farklı yerinde değişik görevlere sahip kas grupları bulunmaktadır. Bu kas grupları yapıları ve uzunlukları ile beraber görevlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bunlar içerisinde deltoid kası ise en önemli kaslar arasında yer almaktadır.

Deltoid Kası Nedir?

İnsan omzunu çevreleyen kas grupları deltoid kası olarak bilinir. İsmi ise Yunancadan almış ve antik döneme uzanan bir yapıdır. Bu doğrultuda deltoid kasına arka ve ön kısımdan bakıldığı vakit, üçgen şeklini aldığı görülür. Bu sebepten dolayı Delta adı üzerinden deltoid kası olarak bilinmektedir.

Deltoid Kası Nerede Bulunur?

Deltoid kası genel olarak omuz bölgesinde yer almaktadır. Omuz eklemini ön, arka ve dışkısından saran kalın, üçgen şeklini almış bir kas olarak öne çıkar. Aynı zamanda uzun yuvarlak şekline almasına imkan vermektedir. Böylece kişi kol bölgesini rahat bir şekilde ve farklı açılarda hareket ettirme imkanı elde eder. Bu yönüyle vücudun en önemli ve güçlü kas grupları arasında geldiğini ifade etmek mümkün.

Deltoid Kası Görevleri Nelerdir?

Kol kas grubunun ön ile beraber arka kısmında yer alan üçgen şeklindeki kas deltoid kası olarak ifade edilir. Özellikle en güçlü kas grupları içerisinde yer almaktadır. Çünkü kolun hareket etmesi ve sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi noktasında en önemli kaslardır. Özellikle kollar ile yapılan birçok hareket deltoid kasına bağlı olarak gerçekleşir. Kısaca kollarını hareket etmesinde görev almış olan en önemli kas grupları arasında geldiğini ifade etmek gerekir.