Eğitim Deniz Bonesi Nedir, Ne İşe Yarar? Neden Havuzda Yüzerken Kullanılır?

Deniz Bonesi Nedir, Ne İşe Yarar? Neden Havuzda Yüzerken Kullanılır?

19.10.2021 - 01:45 | Son Güncellenme:

Üç etrafı denizle çevrili bir ülke olmak, son yıllarda deniz turizminin artış göstermesi ve özellikle de yüzme sporuna ilginin artması yeni yeni malzemelerle karşılaşılmasına da neden olmuştur. Dalgıç kıyafeti, şnorkel gibi deniz bonesi de bu malzemelerdendir. Merak edilen deniz bonesi hakkında bilgi edinmek için değişik kaynaklara başvurulmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağını deniz bonesi nedir, deniz bonesi ne işe yarar, deniz bonesi neden havuzda yüzerken kullanılır ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Deniz Bonesi Nedir, Ne İşe Yarar Neden Havuzda Yüzerken Kullanılır

 Özel bir malzemeden imal edilen deniz bonesinin bilhassa kapalı yüzme havuzlarına girerken kullanılması şartı bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Deniz Bonesi Nedir, Ne İşe Yarar?

 Profesyonel yüzücülerin yarışmalarda kullandıkları görülen deniz bonesinin tam olarak ne işe yaradığı pek bilinmemektedir. Özel bir malzemeden yapılan boneler spor müsabakalarında bir zorunluluk iken amatörce yapılan sporcular tarafından da kullanılır.

 Ancak yüzme havuzlarına girerken de bone takılması zorunluluğu vardır. Bu sebeple deniz bonesinin ne amaçla kullanıldığı bilinmelidir. Bonenin, saçların ıslanmasını engellemek için kullanıldığı düşünülse de bu yanlış bir bilgidir.

 Neden Havuzda Yüzerken Kullanılır?

 Lateks, polyester, silikon gibi malzemelerden üretilen deniz bonelerinin pek çok işlevi bulunmaktadır:

Sporcuların suda kayma hızını artırmak gibi r özelliği vardır.

Haberin Devamı

Bone saçları klordan korur.

Saçların yüzerken yüze ve göze gelmesini engeller.

Bilhassa denizde yüzen kişiyi görünür kılar.

Soğuk veya açık denizde yüzerken kişinin başını sıcak tutmak gibi bir özelliği bulunur.