Eğitim Deniz Süngeri Nedir, Ne İşe Yarar? Deniz Süngeri Nerelerde Kullanılır?

Deniz Süngeri Nedir, Ne İşe Yarar? Deniz Süngeri Nerelerde Kullanılır?

11.05.2021 - 16:21 | Son Güncellenme:

Günümüzde su diplerinde zemin, kaya ve ya hayvan kabuklarına da yapışarak yaşayan canlı olan deniz süngerleri, pek çok farklı şekle ve renge sahiptir. Deniz süngeri nedir? Deniz süngeri ne işe yarar? Deniz süngeri nerelerde kullanılır? Sizler için detaylı olarak derledik.

Deniz Süngeri Nedir, Ne İşe Yarar Deniz Süngeri Nerelerde Kullanılır

Deniz süngeri, özgün renklerinden ve çok gözenekli yapısı nedeniyle ilginç gözüken canlıdır. Döllenmeyi kendi içerisinde yapan canlının boyutu insan elinden yaklaşık 3 metre uzunluğa kadar değişebilmektedir. Kolay yetişen canlılar, ülkemizde vardır.

Haberin Devamı

Deniz Süngeri Nedir?

Genellikle sarı, kırmızı, menekşe rengi, turuncu ve ya siyah renklerinde olan canlı suda yaşamaktadır. Daha sık sıcak ve tuzlu denizlerde yaşarlar. Delikli yapısından ve de su geçirmesinden dolayı deniz süngeri adı verilir. Deniz süngerleri eşeyli olan üremelerinin yanında omurgasızlardır. Genelde balıkçılar ya da dalgıçlar tarafından avlanmaktadır. 

Deniz Süngeri Ne İşe Yarar?

Sert ve de delikli yapısından dolayı genelde ev temizliği ya da cilt temizliğinde kullanılan deniz süngeri ev temizliğinde genelde inatçı lekeler için kullanılmaktadır. Yüzeyler üzerinde yer alan kurumuş kirleri kolaylıkla söküp atabilirler. Bu sebeple de mutfak temizliğinde, tüm yüzeylerin silinmesinde rahat bir şekilde kullanılabilir. Ayrıca kokusuz olması sebebi ile yüz ve ya cilt bakımı için de kullanılmaktadır. 

Haberin Devamı

Deniz Süngeri Nerelerde Kullanılır?

Günümüz koşullarında deniz süngeri kurutulduktan sonrasında kullanıma hazır bir hale gelmektedir. Gerekli miktarlarda kişisel hijyen ürününün üzerine tatbik ettikten sonrasında cildinize nazik bir şekilde sürebilirsiniz. Düzenli olan kullanımda cildinizi de canlandıracak ve de yenileyeceksiniz. Daha diri ve de genç bir görünüm sağlayacaktır. Bir deniz süngerini sadece bir yıl kullanmalıdır. Hem kuruyup yumuşamaktan deforme olur hem de hijyenik açıdan uzun kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Genelde mutfak, banyo temizliklerinde ya da cilt için kullanılır