Eğitim Denizde Yaşayan Balık Türleri Ve İsimleri Nelerdir?

Denizde Yaşayan Balık Türleri Ve İsimleri Nelerdir?

15.10.2021 - 15:18 | Son Güncellenme:

Balıklar denizlerde en çok türü olan canlı türlerinden bir tanesidir. Denizlerde oldukça fazla yer alan balıkların birçok türü bulunmaktadır. Balıklar deniz mahsullerinde de oldukça fazladır. Denizde yaşayan balık türlerinin neler olduğu araştırılmaktadır. Peki denizlerde yaşayan balık türleri nelerdir? Denizlerde yaşayan balık türlerinin isimleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Denizde Yaşayan Balık Türleri Ve İsimleri Nelerdir

Denizde pek çok balık türü yer almaktadır. En büyük balık türü aynı zamanda dünyanın en büyük canlısı olan Balinadır.

Haberin Devamı

 Denizde Yaşayan Balık Türleri ve İsimleri Nelerdir?

 1) Hamsi

 Ülkemizde en fazla görülen ve yaşayan balık türlerinden bir tanesidir. Hamsi ülkemizde en fazla avlanan balık türleri arasında yer almaktadır. Karadeniz ve Marmara'da oldukça fazla görülmektedir. Tam olarak hamsinin 3 tane türü bulunmaktadır. Hamsinin türleri ise Azak, Karadeniz ve Marmara en çok görülen hamsi türlerindendir. 

 2) Alabalık

 Yılın hemen hemen her mevsiminde görülen balık türlerinden bir tanesidir. Alabalık somon balığına oldukça yakın bir türdür. Alabalık tatlı sularda yaşayan bir canlı türüdür. Eti son derecede lezzetli olan bir balık türüdür.

 3) Çipura

 Çipura ülkemizde Ege ve Akdeniz'de oldukça fazla görülen bir balık türüdür. Çipura çiftliklerde de yetiştirilmektedir. Tezgahlarda en çok görülen balık türleri arasında yer almaktadır. Çipura az kılçıklı olan ve son derecede sert bir balık türüdür. Çipura balığının üreme dönemi ise Ekim ve Aralık ayları arasındadır.

Haberin Devamı

 4) Barbun

 Barbun en çok tercih edilen balık türleri arasındadır. Yaklaşık olarak 100 gram olan Barbun balığı 124 kalori olarak bilinmektedir. Barbun balığı 20 gram protein içermektedir. Bol miktarda A, B ve K vitamini içermektedir. Barbun Nisan e Temmuz aylarında denizlerde oldukça fazla olmaktadır. 

 5) Levrek

 Levrek yerli bir balık türüdür. Daha ok ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir canlı türüdür. Levrek'in belirlenmiş olan 12 tane türü bulunmaktadır. Levrek balığının %80'ini protein olan bir canlı türüdür.

 6) İstavrit

 İstavrit gezgin olan balık türleri arasındadır. Eylül ayında oldukça fazla olarak görülmektedir. Marmara denizinde görülen en fazla balık türleri arasında yer almaktadır. Sonbahar ve kış mevsiminde tezgahlarda görülen istavritin tam olarak 2 tane türü bulunmaktadır. 

 7) Mezgit

 Ülkemizde en fazla tüketilen balık türleri arasında yer alan mezgit tüm sene boyunca görülen bir balık türüdür. Özellikle Mezgit Şubat ve Nisan aylarında görülmektedir. Mezgit yağlı bir balık türü değildir. Bundan dolayı çoğu protein olan bir balık türüdür. 

Haberin Devamı

 8) Palamut

 Karadeniz ve Marmara'da oldukça fazla görülen bir balık türüdür. Palamut yağ oranı fazla olan bir balık türüdür. Palamut Ağustos ve Şubat ayları arasında görülmektedir. Kalorisi yüksek olan balık türleri arasında yer alan palamut ülkemizde en fazla tüketilen balık türleri arasında yer alır.