Eğitim Deplasman Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Deplasman Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

14.06.2021 - 15:14 | Son Güncellenme:

Deplasman kelimesi Türkçe de oldukça sık kullanılan kelimelerden birisidir. Genelde deplasman kelimesi spor terimi olarak kullanılır. Sık kullanılmasının nedenlerinden biri Türkiye’de sporların oldukça ilgi görmesinden dolayı kaynaklanır. Deplasman nedir? Deplasman kelimesinin TDK anlamı nedir? Deplasman kelimesi dilimize hangi dilden geçmiştir? Sizler için deplasman kelimesi ile ilgili merak edilenleri derledik.

Deplasman Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir

 Deplasman kelimesi spor alanında misafir olan takım veya sporcu için kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Deplasman Nedir?

 Deplasman kelimesine Türkçede spor müsabakalarında sıklıkla kullanılmaktadır. Deplasman kelimesi yabancı bir dilden alınmıştır ve Türkçe karşılığı dış sahadır. Deplasman kelimesi bir takımın maçı başka takımın evinde yapmasına denmektedir. A takımı ile B takımının maçı B takımının sahasında yapılıyorsa A takımı deplasman takımdır.

 Deplasman TDK Anlamı Nedir?

 Deplasman kelimesi TDK sözlüğüne göre dilimize Fransızcadan geçmiştir. Deplasman kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında iki cevap çıkmaktadır. TDK sözlüğünde deplasman kelimesinin ilk anlamı spor alanına aittir ve dış saha demektir. Deplasman kelimesinin ikinci anlamı denizcilik ile ilgilidir ve belirli bir durumda yüzen geminin teknesinin taşırdığı suyun ton olarak hacmi olarak verilmektedir.