Eğitim 'Dershanelere 3 yıl süre tanınmalı'

'Dershanelere 3 yıl süre tanınmalı'

05.11.2012 - 11:42 | Son Güncellenme:

Müfettişler Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla gündeme gelen dershanelerin kapatılması konusundaki tartışmalarla ilgili olarak dershanelere geçiş sürecinde 3 yıl süre tanınması önerisinde bulundu.

Dershanelere 3 yıl süre tanınmalı

Müfettişler Derneği’nden dernek başkanı Doğan Ceylan imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, dershaneleri eğitim sisteminin doğurup büyüttüğü ve dev bir sektör haline dönüştürdüğü belirtildi. “Başbakanımızın talimatıyla dershanelerin kapatılması kesinleşti. Dershaneciler ise varoluşlarının bir ihtiyaçtan kaynaklandığı ve sisteme katkılarının olduğunu anlatmaya çalışıyorlar” ifadelerine yer verilen açıklamada, dershanecilerin bu amaçla Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'le bir görüşme yaptığı, Bakanlığın da bu konuda bir çalışma yürüttüğü, dershanelere anketler gönderildiği hatırlatıldı. Çalışmayı yürüten Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, İzleme ve Denetim Koordinasyon Grup Başkanlığı’nın sektör hakkında bazı gerçekleri görmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “Dershane sektörü okullardaki eğitim kalitemizin yeterli olmamasından ortaya çıkmıştır. Bu sektörde binlerce çalışan vardır. Dershanelerin kapatılması okullardaki eğitim kalitesini artırmaz” değerlendirmesinde bulunuldu.

Haberin Devamı

"DERSHANELERE 3 YIL SÜRE TANINMALI"

Bu konudaki ortak kanaatin, okullardaki eğitim kalitesinin artırılması yoluyla dershanelere olan ihtiyacın ortan kaldırılması olduğunun kaydedildiği açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi: “Okullardaki eğitim kalitesini artırmadan dershaneleri yasa zoruyla kapatmak istenilen sonuçları doğurmaz. Dershaneler levhalarını değiştirip ‘etüt merkezi’ olarak çalışmaya devam ederler. O da kapatılırsa özel derslere yönelirler. Burada kesin çözüm dershanelere ihtiyaç duyulmasının önüne geçilmesidir. Dershanelerin olmaması gerektiği düşüncesini sonuna kadar destekliyoruz. Ancak dershaneleri apar-topar kapatarak gerek işletmecileri gerekse onbinlerce sektör çalışanını mağdur etmek doğru olmaz. Dershanelere okula dönüşmeleri veya kendilerine yeni bir yol çizebilmeleri için en azından 3 yıllık süre tanınmalıdır. Bu süre zarfında özellikle ortaokul ve liselerde gerek altyapı gerekse eğitim kadrosu açısından eğitim kalitesi artırılarak dershanelere ihtiyaç azaltılmalıdır.”