Eğitim Dijital Ehliyet Nasıl Alınır? Dijital Ehliyet Almak İçin Ne Yapılmalı?

Dijital Ehliyet Nasıl Alınır? Dijital Ehliyet Almak İçin Ne Yapılmalı?

11.05.2021 - 16:52 | Son Güncellenme:

Yeni dönemde kullanılan ehliyet türlerinden biri de, dijital ehliyetlerdir. Dijital ehliyetler hakkında araştırma yapan sürücüler, dijital ehliyeti nasıl alabileceğini öğrenmek istiyor. Dijital ehliyet alabilmenin püf noktaları kişilerce araştırılabiliyor. Dijital ehliyet nasıl alınır? Dijital ehliyet almak için ne yapılmalı? Dijital ehliyet konusuyla ilgili sizlere fayda sağlayacak detayları derledik.

Dijital Ehliyet Nasıl Alınır Dijital Ehliyet Almak İçin Ne Yapılmalı

Dijital ehliyet, TOBB kurumlarına başvuru yapılarak alınabilir. Talep edilen evraklar hazırlanarak, TOBB kurumuna teslim edilmelidir.

Haberin Devamı

Dijital Ehliyet Nasıl Alınır?

Araç sürücüleri, yasal olarak araç sürebilmeleri için ehliyetlere sahip olması gerekiyor. Son zamanlarda ilgi gören ehliyetlerden biri de dijital ehliyetlerdir. Dijital ehliyetleri duyan sürücüler, dijital ehliyetlerini detaylı olarak araştırabiliyor. Dijital ehliyet alabilmek için kişilerin bireysel başvuru yapması gerekiyor. Dijital ehliyet almak için TOBB kurumlarına gerekli başvuruların yapılması gerekir.

Başvuru yapılması için kişilerin hazır etmesi gereken evraklar bulunuyor. Pek çok kişi dijital ehliyeti nasıl alacağını merak ediyor. Dijital ehliyeti alabilmek için ödenmesi gereken bazı ücretler bulunuyor. Sürücü kartları için 130 TL, şirket ve servis araçları için 400 TL ödemesi yapılması gerekiyor. Ödemelerin yapılmaması durumunda, dijital ehliyet başvurusu yapmak mümkün değildir. 

Haberin Devamı

Dijital Ehliyet Almak İçin Ne Yapılmalı?

Dijital ehliyet almak için yapılması gereken birçok işlem vardır. Bireysel başvuru yapmak, dijital ehliyet alabilmenin ilk adımıdır. Öncelikli olarak bireylerin, bireysel başvurularını TOBB kurumlarına yapması gerekiyor. Dijital ehliyet alınabilmesi için, kişilerin sahip olması gereken bazı özellikler bulunuyor.

Öncelikli olarak talep edilen evrakların eksiksiz olarak kurumlara sunulması gerekiyor. Evraklarda eksik olması durumunda, başvurular işleme alınmıyor. Sürücü belgesinin fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve biyometrik fotoğrafların hazırlanması gerekir. Kişiler hazırlanan evraklarla kurumlara başvuru yapabilir. Evrakların onaylanması durumunda, dijital ehliyet başvurusu kurumlar tarafından işleme alınır ve ilk süreç gerçekleşir.