Eğitim Diva Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Diva Kime Denir?

Diva Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Diva Kime Denir?

03.06.2021 - 13:20 | Son Güncellenme:

Özellikle diva kelimesi Bülent Ersoy üzerinden çok duyulmuş ve bilinen kelimelerden biridir. Yine de bu kelimenin tam olarak ne anlama geldiği de merak edilen konular arasında yer almaktadır. Peki diva ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Diva kime denir? İşte bu kelime için merak edilen bilgiler.

Diva Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Diva Kime Denir

Belli bir unvan olması ile beraber Türkçede uzun yıllardır kullanılan kelimelerden biri Diva sözcüğüdür. Aynı zamanda bu sözcüğün saygın bir yeri vardır. Önemli insanlar için kullanılan bir unvan şeklinde öne çıkar.

Haberin Devamı

Diva TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Detaylı anlamı ile TDK üzerinden bakıldığı vakit diva sözcüğü; Tiyatro, müzik, sinema, bale ve dans gibi sanatlara yıllarını vermiş, alanında usta olmuş tanınmış kadın sanatçılar için kullanılan bir unvandır.

Diva Kime Denir?

Müzik ve tiyatro ile beraber sinema gibi önemli sanat alanlarında tecrübeli, yıllarını vermiş olan kadın sanatçılar için Diva kelimesi kullanılmaktadır. Onun ne kadar önemli ve büyük bir sanatçı olduğunu gösteren bir kelime olarak öne çıkar. Örneğin Türkiye'de Bülent Ersoy için kullanılan bir unvandır.