Eğitim DMSO Nedir, Ne İşe Yarar? DMSO Nasıl Kullanılır?

DMSO Nedir, Ne İşe Yarar? DMSO Nasıl Kullanılır?

25.07.2022 - 13:35 | Son Güncellenme:

Tıpta dimetil sülfoksit (DMSO) yani tam adı ile mesane enfeksiyonlarından cilt iltihabına ve yüksek tansiyona kadar pek çok farklı sağlık koşullarını tedavi etmek için de açıkça kullanılan bir bileşiktir. DMSO nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

DMSO Nedir, Ne İşe Yarar DMSO Nasıl Kullanılır

Reçeteli DMSO oral, intravenöz ya da topikal olarak da verilebilir. Pek çok üretici ise, ilacın reçetesiz (OTC) çeşitlerini de üretse bile, pek çok ülkede reçetesiz çeşitler devlet ürünü güvenlik kurulları aracılığı ile onaylanmıyor ya da düzenlenmiyor. Doktorlar ise, hastalarına ilacın kendi özel spesifik koşullarına uygun olup olmadığını belirleme konusunda yardımcı olabilir.

DMSO Nedir?

DMSO, odundan elde edilen organik kükürtlü bir maddedir.

DMSO Ne İşe Yarar?

DMSO, ağrıyı azaltmak ve yanıkların, yaraların, kas ve iskelet yaralanmalarının da hızlı bir şekilde iyileşmesini hızlandırmak için topikal şekilde kullanılır. DMSO aynı zamanda iltihaplanma, baş ağrısı gibi ağrılı durumları tedavi etmek için kullanılır.

DMSO Nasıl Kullanılır?

Dimetil sülfoksit, DMSO, kağıt yapma işleminin bir yan ürünü şeklinde üretilmiş olan bir çözücüdür. Suda çözünemeyen pek çok zehirli ve terapötik maddeler, DMSO içinde de çözülürler. Tıbbi tedavilere bir alternatif olarak da DMSO’nun, oldukça inişli çıkışlı bir geçmişi bulunur. Dünyada, 125’den daha fazla ülkede, DMSO’nun da insanlar üzerinde bir ilaç olarak kullanılması da onaylanmıştır. DMSO, pek çok farklı şekilde çalışır. Aynı zamanda tedavi prensipleri için de tamamen yenidir.