Eğitim Doğal Sayılar Kaçtan Başlar Ve Kaça Kadar Gider?

Doğal Sayılar Kaçtan Başlar Ve Kaça Kadar Gider?

28.04.2021 - 14:46 | Son Güncellenme:

Matematikteki en önemli sayılar içerisinde doğal sayılar gelir. Bu sayılar belli bir rakamdan başlamak suretiyle belirli aralıklar eşliğinde devam eder. Peki doğal sayılar kaçtan başlar ve kaça kadar gider? İşte bu sayılar konusunda merak edilen bilgiler.

Doğal Sayılar Kaçtan Başlar Ve Kaça Kadar Gider

Özellikle öğrencilerin mutlaka bilmesi gerektiği rakamlar içerisinde doğal sayılar gelir. Bu bağlamda doğal sayıları aynı zamanda tam sayılardan ayırmak büyük bir öneme sahiptir. Yapılacak herhangi bir işlem konusunda zira bu ayrım etkin biçimde ulaşım imkanı sağlar.

Doğal Sayılar Kaçtan Başlar ve Kaça Kadar Gider?

Doğada bir karşılığı bulunan sayılara doğal sayılar denmektedir. Yani bu doğrultuda doğal sayıların sıfırdan başlamak suretiyle devam ettiğini söylemek mümkündür. Diğer bir ifade ile en küçük doğal sayı, ‘0’ olarak öne çıkar. Ancak doğal sayılar sıfırdan başlamak suretiyle aynı zamanda sonsuza kadar devam eder. Yani en büyük doğal sayı diye bir şey yoktur.

Doğal sayılar matematik sembolü içerisinde, ‘N’ harfi üzerinden ifade edilir. Sıfırdan başlamak suretiyle sonsuza kadar bu harf kullanarak doğal sayılar sembolize edilir.