Eğitim Doğru Açı Kaç Derecedir? Doğru Açı İle Tam Açının Farkı Nedir?

Doğru Açı Kaç Derecedir? Doğru Açı İle Tam Açının Farkı Nedir?

14.05.2021 - 03:54 | Son Güncellenme:

Açılar geometri dersinin önemli konularından bir tanesidir. Soruların düzgün bir şekilde çözülmesi için açıların iyi bir şekilde öğrenilmesi gerekmektedir. Doğru açı da bilinmesi gereken geometri konularından bir tanesidir. Doğru açı kaç derecedir? Doğru açı ile tam açının farkı nedir? İşte, tüm detaylar.

Doğru Açı Kaç Derecedir Doğru Açı İle Tam Açının Farkı Nedir


Açılar farklı şekillerde olabilmektedir. Açıların değişik ölçüleri bulunmaktadır ve soruda verilen açıya göre sorunun çözülmesi gerekmektedir. Açıların iyi bir şekilde öğrenilmesi halinde sorular çok daha kolay bir şekilde çözülebilmektedir.

Doğru Açı Kaç Derecedir?

Açı çeşitlerinden önce açının kelime anlamının öğrenilmesi gerekmektedir. Açı, başlangıçları aynı olan iki ışının kesiştikleri yer olarak ifade edilebilir. Işınların birbirine uzaklıkları dikkate alınarak açılar artabilmekte ya da azalabilmektedir.

Açı ölçüleri derece olarak ifade edilir. Işınların birleştikleri bölge açıyı oluşturmakta açının miktarı ise derece cinsinden ölçülmektedir. Açı ölçülerinin bulunabilmesi için açı ölçer kullanmak gerekmektedir. Bunun yanında iletki de kullanılabilmektedir.

Açı çeşitleri şu şekildedir;

Haberin Devamı

Dar açı

Geniş açı

Dik açı

Tam açı

Doğru açı

Doğru açının ölçüsü 180 derece olarak bulunur. Bu açılar düz bir şekilde görülmektedir. Yani doğru açılarda bir doğru düz bir şekilde görülmektedir. Bu şekilde doğrunun herhangi bir bölgesindeki açının 180 derece olduğunu söylemek mümkündür.

Doğru Açı ile Tam Açının Farkı Nedir?

Tam açıların ölçüleri 360 derece olmaktadır. Tam açılar bir çember olarak görülmektedir. Bir doğru çevresinde bir çember çizdiğimiz zaman açı 360 derece olarak görülmektedir. Doğru açı ile düz açının farkı bu şekilde ifade edilebilir.

Geometri sorularının düzgün bir şekilde çözülebilmesi için doğru açı ile tam açının özelliklerinin ve farklarının bilinmesi gerekir. Çünkü direkt bu açıların sorulduğu pek çok soru bulunmaktadır. Doğru açı ile tam açının bilinmesi durumunda bu sorular kolay bir şekilde çözülebilmektedir.

Bir açı oluşturulurken genelde açı ölçer ile iletki kullanmak gerekir. Bu aletler ile açıların ölçüleri kolay bir şekilde ölçülebilmektedir. İletkinin diğer ismi de pergel olarak bilinmektedir. Geometri sorularının çözülebilmesi için açı kavramının iyi bir şekilde öğrenilmesi gerekir. Doğru açı ile tam açı geometrinin temek konuları arasında yer almaktadır.