Eğitim Doğu Cephesi Komutanı Kimdir Ve Kimlerle Savaşmıştır?

Doğu Cephesi Komutanı Kimdir Ve Kimlerle Savaşmıştır?

14.05.2021 - 03:56 | Son Güncellenme:

Kurtuluş Savaşı'nda ülkenin birçok farklı bölgesinde cephe açılmıştı. Bu cephelerde kahraman Türk ordusunun önemli komutanları yer aldı ve çok büyük başarılar gösterdi. Peki Doğu cephesi komutanı kimdir ve kimlerle savaşmıştır? İşte bu konuda merak edilen tüm detaylar.

Doğu Cephesi Komutanı Kimdir Ve Kimlerle Savaşmıştır


Yıllarca süren savaş nihayetinde ülke düşmanlardan kurtarıldıktan sonra, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyet kuruldu. Tabii bu gerçekleşmeden önce birçok farklı cephede önemli savaşlar verildi. Bu savaşlarda ismini altın harflerle tarihi yazdırmış olan güçlü komutanlar öne çıktı.

Doğu Cephesi Komutanı Kimdir ve Kimlerle Savaşmıştır?

En merak edilen konular içerisinde Doğu Cephesi'nin komutanının kim olduğu geliyor. Özellikle öğrencilerin mutlaka bilmesi gerektiği konular arasında yer alır. Bu doğrultuda Doğu Cephesi'nin komutanı olarak Kazım Karabekir Paşa öne çıkıyor. O dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından alınan karar ile beraber, Doğu Cephesi'nde Kazım Karabekir Paşa atanmıştı.

Kazım Karabekir Paşa Doğu Cephesi'nde Ruslar ve Ermeniler ile Büyük bir savaş verdi. Yıllarca süren ve yapılan savaşlar ile beraber Doğu vilayetleri kurtarıldı. Ardından imzalanan anlaşmalar ile beraber sınırlar çizildi ve büyük bir zafer elde edildi.