Eğitim Duvar Boyası Nasıl Yapılır? Duvarlar Nasıl Boyanır?

Duvar Boyası Nasıl Yapılır? Duvarlar Nasıl Boyanır?

11.06.2021 - 01:45 | Son Güncellenme:

Bireyler evlerini veya iş yerlerini boyayabiliyor. Duvarlarını boyamak isteyenler, duvar boyası yapmanın püf noktalarını araştırabiliyor. Duvar boyasının nasıl yapılacağı hakkında araştırma yapanlar, detaylı bilgilere sahip olmak istiyor. Duvarların nasıl boyanacağı en çok araştırılan bir konudur. Duvar boyası nasıl yapılır? Duvarlar nasıl boyanır? Duvarların boyanmasıyla ilgili detayları derledik.

Duvar Boyası Nasıl Yapılır Duvarlar Nasıl Boyanır

Duvar boyası yapmak isteyenler, evlerine göre bir boya türü seçmelidir. Boya tercihi yapılarak, ihtiyaç duyulan boya fırçaları alınmalıdır. 

Haberin Devamı

 Duvar Boyası Nasıl Yapılır?

 Evlerde bulunan duvarların rengini değiştirmek isteyenler, boyama konusunda bilgi sahibi olmak istiyor. Evlerin duvarları boyanmadan bazı işlemlerin yapılması gerekiyor. Özellikle eşyaların ortadan kaldırılması veya naylon örtülerle önlem alınması gerekiyor. Boyalar çok zor çıkan lekeler olması nedeniyle, mutlaka gerekli önlemler alınmalıdır. Tüm şartlar yerine getirildiğinde, boya işlemlerine başlanabilir. Günümüzde boyaların birçok türleri bulunuyor. Silikonlu veya silikonsuz olarak boya çeşitleri vardır.

 Bireyler istedikleri boya türünü seçerek duvarlarını boyayabilir. Boyaya başlamadan önce zımpara yapılacak olan alanlar bulunuyorsa, zımpara işlemlerinin yapılması gerekir. Tamir edilecek herhangi bir bölge bulunuyorsa, alçı alınarak boşluklar doldurulabilir. Tüm tamir işlemleri tamamlandığında, boya işlemlerine başlanabilir. Duvar boya işlemlerinde doğru fırçaların seçilmesi de dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Haberin Devamı

 Duvarlar Nasıl Boyanır?

 Duvar boya işlemlerinde kullanılacak olan fırça önemli bir detaydır. Fırçalar boyaya batırılarak, belirlenen hamlelerle duvarlara sürülür. Yukarıdan aşağı ve aşağıdan yukarı olmak üzere, boşluk kalmadan boyama yapılması gerekiyor. Eski duvar rengi çok koyu bir renk ise, 2 veya 3 kat boya yapılması gerekebilir.

 Bireyler alttaki boyanın kapanmaması durumunda, boya katlarını arttırmalıdır. Duvarlar belirli kademelerle boyanmalıdır. Belirlenen güzergahlar takip edilerek, yukarıdan aşağı olacak şekilde yapılmalıdır. Boşluk bırakarak boyama yapılması, boyanın pürüzlü ve kötü görünmesine neden olacaktır.