Eğitim Duygudaşlık Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada

Duygudaşlık Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada

21.02.2022 - 12:59 | Son Güncellenme:

Duygudaşlık bulmaca cevabı; sempati olarak verilmelidir. Bulmaca pek çok insan için eğlence kimileri için ise öğrenme kaynağıdır. Bulmaca meraklıları, boşa harcanan zaman yerine kaliteli zaman denilen bulmaca uğraşına vakit ayırmayı tercih etmektedirler. Ayrıca arkadaş ve aile üyeleriyle de bulmaca keyfinin paylaşılmasına doyum olmamaktadır. Bu konuda sizin için duygudaşlık bulmaca cevabı nedir? Harf harf bulmacada nasıl yazılır detayları ile derledik.

Duygudaşlık Bulmaca Cevabı Nedir Harf Harf Bulmacada

 Bulmaca cevabı sorulduğunda aranan “Duygudaşlık” ise, cevap olarak “Sempati” yazılması gerekmektedir. Fakat sempati yedi harfli bir sözcük olması dolayısıyla sadece 7 harfli bir soru ise yazılabilmektedir. Sözlük anlamı cana yakınlık, duygudaşlık, kanı kaynama şeklinde ifade edilen duygudaşlık Fransızca kökenli bir kelimedir.

Haberin Devamı

 Duygudaşlık Bulmaca Cevabı Nedir?

 Bulmaca meraklılarının sıklıkla karşılaştığı bilinmeyen sözcükler arasında duygudaşlık bulunuyorsa cevap olarak sempati ya da sıcakkanlılık yazılmalıdır. Yedi harfli bir bulmaca sorusuna sempati, 13 harfli bir soruya ise sıcakkanlılık yazılması gerekmektedir.

 Harf Harf Bulmacada Duygudaşlık

 Duygudaşlık kelimesi, ortak duyguları olan, bir birini anlayabilenleri tanımlamaktadır. Bulmacada sorulan duygudaşlık sorusuna cevap olarak yedi harf gerektiğinde sempati, on üç harf gerekiyorsa sıcakkanlılık yazılmalıdır. Sempati dört sessiz üç sesli harften oluşmaktadır. S-e –m – p –a -t –i, sıcakkanlılık ise beş hece on üç harf, sekiz sessiz ve beş sesli harften oluşmaktadır. S-ı-c-a-k-k-a-n-l-l-ı-k şeklinde yazılabilmektedir.