Eğitim Duygusal Zeka Nedir, Özellikleri Nelerdir? Duygusal Zeka Nasıl Geliştirilir?

Duygusal Zeka Nedir, Özellikleri Nelerdir? Duygusal Zeka Nasıl Geliştirilir?

01.03.2021 - 15:06 | Son Güncellenme:

Zekâ ve daha çok insan beyni oldukça karışık ve oldukça farklı bir yapış bulunmaktadır. Daha çok duygusal zekâ bugün birçok birey tarafından merak edilmektedir. Bu merak edilen soruların başında Duygusal zekâ nedir, özellikleri nelerdir? Duygusal zekâ nasıl geliştirilir? Soruları bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.

Duygusal Zeka Nedir, Özellikleri Nelerdir Duygusal Zeka Nasıl Geliştirilir

Duygusal zeka bugün pek çok kişinin kullandığı alan olmaktadır. Özellikle bireylerin kendi duygusal olsak istedikleri şeylere duygusal zeka denilmektedir.

Haberin Devamı

Duygusal Zeka Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Duygusal zekâ genellikle birçok birey tarafında aktif olarak kullanılan yapı olmaktadır. Bir sorun karşısında genellikle bireyler mantık ile düşünmek istemektedirler. Fakat bazı anlarda insanlar kendilerini zor durumda bıraksa bele mantıcına ters yatan sorunalar içinde girilebilmektedir. Genellikle duygusal zekâ ile mantığın yani sayısal zekanın bir birine karışmaması gerekir.

Fakat bugün birçok birey için oldukça zor olmaktadır. İnsan yapısı gereği duygusal olarak yönlerini ağır bastırmadan yaşamamaktadır. Bu gün insanların gelişme ve şuan ki durumuna gelmesi de aslın da duygusal zeka ürünü olmaktadır.

İnsanoğlu ilk olarak avlanma işini yapmasının nedeni genellikle ailesine bakmak için olmaktaydı. Devamında daha güvenli ve onlar zarar gelmemesi için yeni ve farklı yolları bulmuştur. Bu yollar sayesinde her geçen gün insanoğlu daha da ileriye gitmiştir. Örnek vermek gerekir ise ilk insan ateş bulmasının ardından silah yapımı öğrenmesi de duygusal zekanın bir ürünü olmaktadır

Haberin Devamı

Duygusal Zeka Nasıl Geliştirilir?

Duygusal zekânın gelişmesi için birçok yol ve yöntem bulunmaktadır. İlk olarak insan diğer canlıların da bir duygu ve düşüncesi olduğunu unutmamalıdır. Devamında evcil bir hayvana edinmesinde fayda vardır. Ayrıca bireyler bol bol kitap okumaları ve bol bol müzik ile iç içe olmaları gerekir.