Eğitim E-Okul öğretmen giriş sayfası, EOkul VBS mobil giriş nasıl yapılır?

E-Okul öğretmen giriş sayfası, EOkul VBS mobil giriş nasıl yapılır?

22.02.2016 - 21:22 | Son Güncellenme:

E-Okul öğretmen giriş sayfası da veli bilgilendirme giriş sayfası da tek bir internet sitesi üzerinden yapılan işlemlerdendir. Bu sistemlere nasıl gireceğinizin bilgisi haberimizde.

E-Okul öğretmen giriş sayfası, EOkul VBS mobil giriş nasıl yapılır

E-Okul sistemi bir internet platformudur. Velilerin öğrencilerini internet üzerinden takip edebilmesi için geliştirilmiş olan bir internet uygulamasıdır. Bu internet uygulamasında öğrencilerin öğrenim bilgileri paylaşılmaktadır. Veliler ve öğrenciler bu sisteme giriş yaparak öğrenci bilgilerine ulaşabilirler. Bu sisteme sadece öğrencinin bilgileri ile giriş yapabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı internet teknolojisinden faydalanarak böyle bir sistem geliştirmiştir. Bu sistem hizmete girdikten sonra da velilerin okula gitmelerine gerek kalmadan internet üzerinden öğrencilerini takip edebilmeleri sağlanmıştır.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Veliler bu sistem sayesinde öğrencilerinin birçok bilgisine ulaşabilmektedir. Öğrencilerinin sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını, karne notlarını ve devamsızlık bilgilerini bu sistem sayesinde öğrenebilmektedir. Öğrenciler de bu sisteme giriş yaparak okul hakkındaki duyuru ve haberlere, sınav tarihlerini, girmiş oldukları sınavların sonuçlarına ulaşabilir. Karne zamanı geldiğinde karnelerini almadan önce hangi notları aldıklarını da bu sistem sayesinde öğrenebilirler. Bu saydığımız işlemlerin hepsini E-Okul veli bilgilendirme sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Okul uygulaması iki ana bölümden oluşmaktadır.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi veliler ve öğrenciler için tasarlanmıştır. Bu bölümde öğrencilerin ve öğrenim bilgileri yer almaktadır. Veliler bu bölüme giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerini ulaşabilir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranından giriş yapabilirsiniz. Bu bölüme öğrencinizin okul numarasını ve T.C. kimlik numarasınız girmeniz gereklidir. E-Okul sisteminin diğer bölümü ise yönetim bilgi sistemi bölümüdür. İsminde anlayacağınız gibi bu bölüm idari işlemler için hizmete sunulmuştur. Bu bölüme sadece öğretmenler ve idareciler giriş yapabilmektedir. İdareciler idari işlemlerini bu bölümden kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir. Öğretmenlerde bu bölüme giriş yaparak öğrencilerinin öğrenim bilgilerini bu sisteme girmektedir. E-Okul yönetim bilgi sistemine ana sayfada yer alan yönetim bilgi sisteme giriş ekranından giriş yapabilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemine ana sayfada yer alan E-Okul veli bilgilendirme sisteme giriş ekranından giriş yapabilirsiniz. Bu bölüme öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrenci numarasını girdikten sonra güvenlik kodunu da girmeniz gereklidir. Bu şekilde E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra öğrenciniz hakkındaki bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. En önemlisi de öğrencinizin hangi gün okula gidip gitmediğini devamsızlık bilgisi kısmından öğrenebilirsiniz. Öğrencinin sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını, karne notlarını, dönem ödevlerini, proje ödevlerini yani okul ile ilgili olan tüm bilgileri bu bölümden ulaşabilirsiniz. Öğrenciler de bu bölüme giriş yaparak ders notlarını, ders programına ulaşabilir.

Haberin Devamı

Okul ve derslerle ilgili haber ve duyurulara da bu bölümden ulaşabilir. Bu bilgilere ulaşabilmek için tek yapmanız gereken E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmaktadır. E-Okul sisteminin bir diğer bölümü olan E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümü ise öğretmenler ve yöneticiler için geliştirilmiştir. Bu sistem hizmete girdikten sonra yöneticilerin işleri çok hafiflemiştir ve çoğu işlemini bu sistem üzerinden gerçekleştirmeye başlamışlardır. Öğretmenlerde bu sisteme giriş yaparak öğrencilerinin okul bilgilerini sisteme girmektedir. Bu bölüme E-Okul ana sayfasından giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümüne öğretmenler ve yöneticiler kullanıcı adı ve şifrelerini girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek giriş yapabilirler. Öğretmenler ve yöneticiler eğer kullanıcı adını bilmiyorlarsa Milli Eğitim Müdürlüklerine giderek kullanıcı adı ve şifrelerini alabilirler. Yöneticiler bu sistem sayesinde nakil işlemlerini ve kayıt yenileme ve kayıt silme gibi işlemleri gerçekleştirebilirler.