Eğitim E-okul sistemi ile öğrenci not bilgilerini öğrenin!

E-okul sistemi ile öğrenci not bilgilerini öğrenin!

01.06.2016 - 09:41 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinde bulunan e-Okul sistemi ile veliler, çocuklarının okul durumu hakkında bilgi alabiliyor. Bu noktada internette yer alan e-Okul sistemiyle vatandaşlar dakikalar içerisinde öğrencinin güncel okul durumunu öğrenebiliyor. Online e-Okul sistemi üzerinden öğrencilerin ilk okul derecesinden orta eğitimi sonuna kadarki tüm eğitim süreci kapsanıyor.

E-okul sistemi ile öğrenci not bilgilerini öğrenin

Günümüz modern Türkiye’sinin gelişmiş eğitim yapısı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sanal eğitim projesi e-Okul sitemi son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Türkiye’de eğitim hizmetlerinin çok daha çağdaş ve çok daha modern koşullara ulaştırılabilmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığı’nın önemli çalışmaları bulunuyor. Özellikle de Türkiye’de 2007 ocak ayından bu yana eğitim sistemi içerisinde aktif şekilde yer verilen sanal yönetim bilgi sistemi e-Okul sistemi son derece önemli bir katkı sağlıyor. Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde son derece aktif ve yoğun şekilde kullanılan özellikle internet tabanlı dijital eğitim projeleri ile birlikte öğrencilere çağdaş dünya standartlarına uygun düzeyde eğitim hizmetleri sunulabiliyor. Öğrencilerin kendisi veya velileri tarafından son derece pratik bir şekilde en güncel eğitim durumu bilgilerinin internet avantajları ile gerçekleştirilebilmesine yardımcı olan internet üzerindeki Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu projesi eğitim sistemi içerisinde önemli bir yere sahiptir.

Haberin Devamı


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de günümüzün modern akıllı teknolojileri ile birlikte hem velilerin hem de öğrencilerin bulundukları her yerden kolay bir şekilde internete erişim sağlayabiliyor olması internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi gibi tüm dijital eğitim projelerinin son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor. Son birkaç yıl içerisinde dünya genelinde gelişmiş ülkeler tarafından eğitimde teknolojinin entegrasyonunun etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi ile birlikte eğitimde yakalanan önemli başarılar dolayısı ile Türkiye’de de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet ve teknoloji tabanlı çok sayıda sanal eğitim projesi etkin bir şekilde kullanılıyor. İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın online eğitim portalı e-Okul sistemi üzerinde öğrencilerin ilk okula başladıkları dönemlerden ortaöğretim düzeyini tamamlayana kadar ki zaman dilimi içerisinde geçen tüm eğitim sürecine ilişkin ayrıntılı bilgiler en güncel şekilde yer alıyor. Öğrencilerin en güncel eğitim durumuna ilişkin olarak not bilgisi, devamsızlık bilgisi ve karne bilgisi gibi bilgilerin alınabildiği Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi üzerinde veliler tarafından giriş işlemleri sadece öğrencinin T.C. kimlik numarası ile öğrencinin okul numarası bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Günümüz modern çağında günlük yaşamın koşturma ve stresi içerisinde çocuğunun okuluna giderek en son eğitim durumu hakkında bilgi alabilmesi pek de mümkün olmayan veliler, artık internete erişim sağlayabildiği her yerden Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan e-Okul sistemine son derece yoğun şekilde giriş gerçekleştiriyor. Velilerin yoğun şekilde kullanmakta olduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi veli bilgilendirme sisteminin dışının da yönetim bilgi sistemi bölümü ile de öğretmenlerin öğrenci bilgilerinin girişlerini gerçekleştirebilmeleri amacı ile hizmet veriyor. Bu sebeple de günümüz modern Türkiye’sinde yakalanan eğitimdeki teknoloji entegrasyonunun en önemli parçalarından birisini Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan ve dünyanın her yerinden erişim sağlanabilen e-Okul sistemi aktif şekilde kullanılıyor.

Yazarlar