Eğitim E-okul VBS giriş şifresi sahibi olma 2016!

E-okul VBS giriş şifresi sahibi olma 2016!

21.05.2016 - 11:04 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi yardımıyla öğrencilerin notlarının yanı sıra devam durumuna da ulaşabilirsiniz. E-okul sisteminin kullanımı da oldukça kolaydır. E-okul sistemi kişisel şifreyle kullanılabilir, şifre sahibi olmayan bireyler bu sistemi kullanamazlar.

E-okul VBS giriş şifresi sahibi olma 2016

Çok çeşitli alanlarda hizmet vermeye başlayan bazı kurumlar ve bakanlıklar işlemlerini online olarak da hizmetlere başlamışlardır. Online hizmeti tercih eden vatandaşlara da öncülük etmiş olurlar. Devletimiz kapsamınca hizmet veren çok sayıda ki kurum ve kuruluş işlemlerini bu doğrultuda gerçekleştirmektedir. Pek çok bakanlıklar, sosyal sigorta kurumları, eğitim alanında ki Milli Eğitim Bakanlıkları hizmetlerini online biçimde internet yolu ile gerçekleştirmeyi esas almıştır. Çünkü bu sayede yapılan işlemlerin süresi kısalır hem de vatandaşlar olarak bizler büyük rahata kavuşmuş oluruz. Eğitim alanında yapılan bu çalışma sayesinde hem veliler hem de özellikle de öğretmenler büyük rahatlığa kavuşmuşlardır. Pek çok vatandaş işten güçten çocuğunun okul hayatında ki durumu hakkında ne yazık ki bilgi sahibi değildir. E-okul sistemi sayesinde veliler okula gitmeden öğrencilerinin okuldaki derslerinden haberdar olabildikleri gibi devamsızlık durumlarını da kolaylıkla öğrenebiliyorlar.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-okul Veli Bilgilendirme Ve Yönetim Bilgi Sistemi sayesinde ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi alan her öğrenci büyük kolaylıklar bulmuş olurlar. Bu sistem Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuştur ve hizmete sunulmuştur. Öğrencilere, öğretmenlere ve de aynı zamanda ailelere sunulan bu sistem çok çeşitli alanlarda hizmete kapılarını açmıştır. Öncelikle bu sistemden biraz söz edelim. Bu sistem öğrencilerin notlarını öğrenebilmesi, karne niteliği taşıyan bir not çizelgesidir. Her sınavlardan aldıkları notlar, yaptıkları ödevler, projeler, performanslar bu alana sunularak kolay bir şekilde öğrencilerin notlarını öğrenmesi esas alınmıştır. Aynı zamanda bu e-okul sistemi öğretmenlerin öğrencilerin bilgilerinin kayıt altına tutulmasında kolaylık sağlamıştır. Bu sisteme öğretmenler kolayca girerek öğrencilerin bilgilerine ulaşabilir ve notlarını bu alana girebilirler.E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Sistemine her öğrenci kayıtlıdır. Yararlanabilmek için sizler öncelikle internete bağlanabilen bir telefon tablet ya da bilgisayar kullanmanız gerekir. Ardından arama motoruna yazacak olduğunuz E-Okul ile karşınıza ilk çıkan bağlantıyı tıklayınız. Karşınıza bu sistem açılacaktır. İlgili alana öğrencinin T.C. kimlik numarasını okuldaki numarasını ve güvenlik kodunu sizler bu alana giriniz. Sonrasında daha detaylı bir kimlik bilgisini ve öğrencinizin kayıtlı olan fotoğrafını seçmeniz gerekir. Sonrasında ise sistem karşımıza açılacaktır. Sol üst köşeden fotoğrafın altında ki kutuya tıklayıp not bilgisi diyerek öğrencinin notlarını devamsızlık bilgisi dersek de öğrencinin okula gitmediği günleri ayrıntılı bir şekilde görmüş olursunuz. İşte bu şekilde büyük kolaylıkla öğrencinizin okul durumu hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. Eğer her seferinde giriş yapmak zor oluyorsa bu uygulamayı telefonlarınıza da indirebilirsiniz. E-Okul uygulaması olarak geçen ücretsiz uygulamayı akıllı telefonlarınıza indirerek bir kez giriş yapıp e okul bilgilerine sahip olabilirsiniz.

Yazarlar