Eğitim E-okul VBS için giriş şifresi nasıl alınır?

E-okul VBS için giriş şifresi nasıl alınır?

05.06.2016 - 10:36 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi ile veliler öğrencilerinin eğitim bilgilerinin bulunduğu online sistemi kullanmış oluyorlar. E-okul sisteminden yararlanabilmek için E-okul giriş şifreniz olmalıdır.

E-okul VBS için giriş şifresi nasıl alınır

İnternet teknolojisinin gelişmesi ile birlikte ülkemizde bulunan çoğu kurum, kuruluş, bakanlık internet uygulamalarını geliştirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı da internet teknolojisini iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Milli Eğitim Bakanlığının geliştirmiş olduğu internet sistemi mebbisdir. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığının bir çok internet hizmetine ulaşabilirsiniz. Bu sistemde Milli Eğitim Bakanlığının geliştirmiş olduğu bütün internet hizmetleri bulunmaktadır. Bu internet hizmetlerinden bir tanesi de E-Okul sistemidir. Milli Eğitim Bakanlığının geliştirmiş olduğu internet uygulamalarından bir tanesi olan E-Okul sistemidir. E-Okul sistemi öğrencilerin öğrenim bilgilerini okul bilgilerini internet üzerinden paylaşılan bir sistemdir. Bu sistem Türkiye de bulunan tüm resmi ve özel ilk öğretim okullarını, orta öğretim okullarını, ana okullarını, özel eğitim kurumları ve liselerde öğrencilerin eğitim yaşantılarının başlayıp bitmesine kadar olan zaman içinde kullanılabilir. Bu sistem sayesinde öğrenciler dersleri hakkında olan duyuruları, haberleri, ders programını, sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını, karne notlarını, dönem ödevlerini görebilirler.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul sistemi bir internet platformudur. Velilerin öğrencilerini internet üzerinden takip edebilmesi için geliştirilmiş olan bir internet uygulamasıdır. Bu internet uygulamasında öğrencilerin öğrenim bilgileri paylaşılmaktadır. Veliler ve öğrenciler bu sisteme giriş yaparak öğrenci bilgilerine ulaşabilirler. Bu sisteme sadece öğrencinin bilgileri ile giriş yapabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı internet teknolojisinden faydalanarak böyle bir sistem geliştirmiştir. Bu sistem hizmete girdikten sonra da velilerin okula gitmelerine gerek kalmadan internet üzerinden öğrencilerini takip edebilmeleri sağlanmıştır. Veliler bu sistem sayesinde öğrencilerinin bir çok bilgisine ulaşabilmektedir. Öğrencilerinin sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını, karne notlarını ve devamsızlık bilgilerini bu sistem sayesinde öğrenebilmektedir. Öğrenciler de bu sisteme giriş yaparak okul hakkındaki duyuru ve haberlere, sınav tarihlerini, girmiş oldukları sınavların sonuçlarına ulaşabilir. Karne zamanı geldiğinde karnelerini almadan önce hangi notları aldıklarını da bu sistem sayesinde öğrenebilirler. Veliler ve öğrenciler bu sisteme E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasından öğrencinin T.C. kimlik numaralarını ve öğrencinin okul numarasını girdikten sonra birde güvenlik kodunu girmelidir. Bu bilgileri girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra öğrencinizin sınav tarihlerin, sınav sonuçlarını, karne notunu, dönem ödevi hakkında bilgileri ve devamsızlık bilgilerine ulaşabilirsiniz. Daha önceden bu bilgilerin hepsine okula giderek ulaşabilirdik. Ama şimdi gelişen teknoloji sayesinde internet üzerinden de bu sisteme giriş yaparak bu bilgilerin hepsine ulaşabilirsiniz. E-Okul sisteminin diğer bölümü olan E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmenler ve yöneticiler için geliştirilmiş bir sistemdir. E-Okul yönetim bilgi sistemine E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranından giriş yapabilirsiniz. Giriş sayfasına kullanıcı adı ve şifrelerini girdikten sonra birde güvenlik kodunu girerek sisteme giriş yapabilirler. Eğer kullanıcı adı ve şifrenizi bilmiyorsanız Milli Eğitim Müdürlüklerine giderek elde edebilirsiniz. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerinin okul ve öğrenim bilgilerini sisteme girerler. Yöneticiler ise bu sistem sayesinde idari işlemlerini gerçekleştirebilirler. Yöneticiler bu sisteme giriş yaparak öğrencileri kayıt yenileme, kayıt silme ve nakil işlemlerini gerçekleştirebilir.