Eğitim E-okul VBS ile öğrenci not durumu nasıl öğrenilir?

E-okul VBS ile öğrenci not durumu nasıl öğrenilir?

11.07.2016 - 08:30 | Son Güncellenme:

Veliler çocuklarının okul durumunu internetten e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ile takip ediyor. Veli, bilgisayarından veya akıllı cihazından Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul VBS uygulamasını kullanıyor. E-Okul VBS ile veliler not bilgisi ve devamsızlık bilgisi ayrıntılarını güncel olarak internet kolaylığında alabiliyor.

E-okul VBS ile öğrenci not durumu nasıl öğrenilir

Öğrencilerin eğitim yaşamları içerisinde her zaman başarılı ve etkin bir hizmet anlayışı çerçevesinde gelişmiş ülkelerde yakalan eğitim standartlarında bir eğitim alabilmeleri ve böylelikle eğitim yaşamlarını çok daha başarılı ve üst düzey bir şekilde tamamlayabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dijital teknolojiler ile birlikte geliştirilen e-Okul sistemi sayesinde velilerin, internet aracılığıyla öğrencilerinin okul durumu hakkında her zaman güncel bilgilere sadece dakikalar içerisinde ulaşabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı



Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte insanların internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlanabiliyor olması özellikle de internetin eğitim dünyası içerisinde son derece etkin bir şekilde kendisine yer bulmasına yol açıyor. Son yıllarda oldukça popüler hale gelen internet teknolojilerinin eğitim alanında Mili Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılmaya başlanması ile birlikte öğrenciler ve öğretmenler çok daha çağdaş eğitim hizmetlerinden yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Türkiye’de eğitim alanında ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda öğrencilerin ve öğretmenlerin daha çağdaş eğitim hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacak özel hizmet uygulamaları gerçekleştiriliyor. Öğrencilerin en güncel eğitim durumu bilgilerinin dahi internet erişiminin mümkün olduğu her noktadan öğrenilebilmesine yardımcı oluyor. Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte son derece pratik bir şekilde güncel eğitim içeriklerinin ulaşabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul hizmetleri bulunuyor.

İki aşamalı bir sistem olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sisteminin ilk aşamasında öğretmenlerin, öğrencilerin en güncel okul bilgilerinin girişleri gerçekleştirilebiliyor. İkinci aşama olan veli bilgilendirme sistemi (VBS) üzerinden velilerin öğrencilerin okul durumu hakkında ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilmeleri sağlanıyor. Günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi ile birlikte özellikle öğrencilerin velilerinin eğitim alanında çocuklarının yaşamlarında çok etkin bir şekilde kendisine yer bulmasının sağlanması amaçlanıyor. Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği MEBSİS projesi dahilinde 2007 yılında hizmete açılan e-Okul sistemi ile birlikte Türkiye’de eğitimin daha kaliteli ve daha modern standartlara ulaştırılabilmesini sağlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul sistemi öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi gibi son derece önemli bilgilerin yanı sıra sınav tarihleri, derslere giren öğretmen bilgisi, sözlü notları, haftalık ders programı ve şube ortalaması gibi son derece önemli bilgiler de kolay bir şekilde öğrenilebiliyor. Türkiye’de velilerin, çocuklarının okul durumu ile ilgili olarak bilgi alabilmek için günlük yaşam koşturması içerisinde her zaman vakit bulamaması gerekli olan ilgiyi oluşturabilmelerini pek de mümkün kılmıyor. Bu yüzden Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde veliler artık okula gitmek yerine, çocuğunun okul durumu hakkında bilgi alabilmek için internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul projesini kullanıyor. E-Okul giriş esnasında öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası bilgileri gerekli oluyor. Eğitimde internet teknolojilerinin etkin biçimde kullanılıyor olması velilerin de öğrencilerin eğitim yaşamları içerisinde daha aktif şekilde kendisine yer bulabilmesine yardımcı oluyor.