Eğitim E-Okul VBS mobil uygulamasını kimler kullanabilir?

E-Okul VBS mobil uygulamasını kimler kullanabilir?

04.05.2016 - 11:53 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi mobil uygulamasını cihazınıza indirebilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi mobil uygulamasını cihazı uygun olan herkes kullanabilir. E-Okul ile ilgili tüm bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

E-Okul VBS mobil uygulamasını kimler kullanabilir

Günümüzde bireylerin çalışma oranı iyice artmış bulunmaktadır. O kadar mesaileri vardır ki ev ve iş arasında sürekli mekik dokumamak elde değildir. Sadece çalışarak herhangi bir sosyal ortama görmekte olan bireyler yapmak istedikleri işler bile aksar. Evli olan bireylerde de çok büyük sorumluluk sahibi olurlar işte çalışmanın vermiş olduğu büyük bir sorumluluk vardır ve de eğer çocuk sahibi iseler daha büyük bir sorumluluk içersinde olurlar. Çocukları okula başlamış ise sorumlulukları kat be kat artmış olur. Çocuklarının eğitim durumlarını merak etmekte olan aileler sürekli okullarına gidip bilgi alarak durumlarını takip etmeye çalışırlar. Ama çocuk sahibi olan veliler bir de çalışıyor ise okula gitmek onlar için büyük sorunlar yaratabilir.

Haberin Devamı

·

·

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İşlerine karşı olan sorumlulukları yüzünden izin alıp da çocuklarının okuldaki eğitim hayatlarını okullara gidip öğrenmek biraz zor olabilir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının ocak ayında kullanılmaya başlanmış olan bir sistemdir. Yani bu sistem sayesinde öğrencilerin okula başladığı tarihten mezun olana kadar geçen süreyi tümü ile kaplayan bir sistemdir. Bu sistem eğitim teknolojileri genel müdürlüğü tarafından geliştirilmiştir. E-Okul sistemi devlet okullarında, özel okullarda, ana okullarında, öel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e- okul sisteminde işlem yapmaktadır. Sisteme giriş yapıldığında; duyurular, ders programı, devamsılık bilgileri, not bilgileri, sınav ve proje bilgileri gibi bilgiler mevcut ve güncel bir durumdadır. Aileler E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde çocuklarının hakkında ders notlarını, güncel olan sınav tarihlerini, devamsızlık yaptığı günleri gibi kapsamlı bilgilerini çok kolay ve çok rahat bir şekilde takip etmeleri mümkün durumdadır. İnternet yardımı ile uygulanmaya koyulan milli eğitim bakanlığı tarafından kurulmakta olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde velilere çocukları hakkında çeşitli himetler vermektedir. Çok kolay bir şekilde sisteme giriş yapılmaktadır. Bir veli çok kolay ve güvenli bir şekilde E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilmektedir. Böylece veliler yoğun iş temposunun yanında E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde çocuklarının eğitim durumlarını okullara gitmeden çok rahat ve pratik bir şekilde notlarını devamsızlık bilgileri gibi önemli bilgilerini güncel ve hılı bir şekilde takip etme imkanı bulacaklardır. E-Okul yönetim bilgi sistemi ayrıca okul idarecileri tarafından da büyük bir kolaylıktır. E-Okul yönetim bilgi sistemi okul idareciler tarafından sıklık ile kullanılmaktadır. Artık eskiden olduğu gibi öğrencilere ait olan bilgileri dosyalar halinde taşımak yerine sadece internet yardımı ile e- okul bilgi sistemine kayıt tutmaları mümkün olacaktır. E-Okul sistemi veliler ve okul idareciler tarafından çok benimsenmiş bir sistem olmuştur. E-Okul sistemi sayesinde veliler ve okul idareciler işlemlerini kolay güvenli ve pratik bir şekilde yapabilmektedirler.