Eğitim E Okul Veli Bilgilendirme Giriş ve E Okul Yönetim Bilgi Sistemi

E Okul Veli Bilgilendirme Giriş ve E Okul Yönetim Bilgi Sistemi

07.07.2015 - 11:09 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi hem öğrencilerin hem de velilerin not ve devamsızlık bilgilerini kolayca öğrenebildiği bir uygulamadır. Bu haberimizden E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgileri ve E-Okul veli bilgilendirme sisteminin nasıl kullanıldığını öğrenebilirsiniz.

E Okul Veli Bilgilendirme Giriş ve E Okul Yönetim Bilgi Sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte artık öğrencinizin okuldaki güncel durumu hakkında modern teknoloji standartlarının sağladığı kolaylıklarda bilgi alabilirsiniz. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye’deki eğitim sisteminde daha çağdaş standartların oluşturulabilmesi amacı ile gerçekleştirilmekte olan internet merkezli eğitim projeleri kapsamında hayata geçirilen E Okul projesi eğitim sisteminin merkezinde kendisine yer buluyor. 2007 yılının ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim sisteminde aktif olarak kullanılmaya başlanan E Okul sistemi öğrencilerin en güncel eğitim bilgilerinin merkezi bir sistem olan dijital platform üzerindeki bir sistem içerisinde toplanmasını amaçlıyor. Böylelikle öğrenci ve okul bilgilerinde herhangi bir karışıklığın yaşanmaması hem de velilerin çocuklarının okuldaki durumunu en güncel şekilde internet kolaylığında takip edebilmelerine olanak sağlamayı amaçlıyor. Bu gibi farklı sebepler dolayısı ile çok kısa bir süre içerisinde Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde kendisine yer edinen E Okul sistemi iki aşamalı olarak vatandaşa hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E Okul sisteminin ilk aşamasını yönetim bilgi sistemi oluşturuyor. İkinci aşama ise velilerin kullanmakta olduğu E Okul veli bilgilendirme sistemi olarak vatandaşa hizmet veriyor. Eğitim sistemi içerisinde son derece önemli bir yeri bulunan E Okul yönetim bilgi sistemi ise öğretmen ve okul idarecileri tarafından kullanılıyor. Öğrenci ve okul bilgilerinin düzenli olarak en güncel hali ile girişlerinin gerçekleştirilmekte olduğu bu eğitim sistemi Türk eğitim sisteminde son derece önemli bir rol üstleniyor. Öğretmen ve okul idarecileri tarafından kullanılan yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ise dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi E Okul internet sayfası e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan yönetim bilgi sistemi girişi bölümünden gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri öğretmenler ve okul idarecileri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın görev sürelerinin başında kendilerine vermiş olduğu özel kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik karakterlerini girerek, giriş işlemleri yapılabiliyor. E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemlerini gerçekleştiren öğretmenler daha ağırlıklı olarak öğrenci bilgilerinin girişine odaklanırken, okul idarecileri ise daha genel okul bilgilerinin girişlerini gerçekleştiriyor. Bu kapsamda yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları, genel not bilgisi, karne bilgisi, şube ortalaması ve başarı belgesi gibi eğitim bilgilerinin en güncel ayrıntılarının girişini gerçekleştiriyor. Okul idarecileri ise yönetim bilgi sistemi içerisinde daha idari işlemler olan öğrenci dosya giriş ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf giriş ve düzenlemesi, haftalık ders programı düzenlemesi, derslere giren öğretmen bilgileri, devamsızlık bilgileri girişi ve sosyal faaliyet çalışmalarının girişi gibi bilgilerin girişlerini yapıyor.

E Okul sisteminin ilk aşaması olan yönetim bilgi sisteminde öğretmen ve okul idarecileri tarafından yapılan bu bilgi girişlerinin veliler tarafından görüntülenebilmesi için E Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet veriyor. Veliler internete erişim sağlayabildikleri her yerden dijital platformda yer alan e-okul.meb.gov.tr internet sayfasındaki veli girişi bölümünden öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası bilgilerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor ve güncel eğitim bilgilerini öğrenebiliyor. Veliler E Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde devamsızlık bilgisi, not bilgisi, sınav tarihleri, haftalık ders programı, derslere giren öğretmen bilgisi, alınan dersler, sözlü notları, başarı belgesi, karne bilgisi ve şube ortalaması gibi bilgileri görebiliyor. Öğrencilerin okuldaki durumunun her zaman en üst düzey başarı seviyesinde tutulabilmesi ve eğitim yaşamlarında her zaman başarıyı yakalayabilmeleri gibi pek çok sebep dolayısı ile MEB tarafından E Okul sistemine eğitim sistemi içerisinde daha etkin bir rol üstlendiriyor.