Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemi ile neleri öğrenebilirim?

E-okul veli bilgilendirme sistemi ile neleri öğrenebilirim?

26.05.2016 - 09:26 | Son Güncellenme:

Veliler çocuklarının okul durumunu e-Okul ile takip ediyor. E-Okul ile veliler çocuklarının devamsızlık bilgisi ve not bilgisi takibini kolayca yapabiliyor. Ayrıca E-Okul sistemindeki yeniliklerle şube ortalaması ile genel tabloya göre çocukların bireysel durumu da görülebiliyor.

E-okul veli bilgilendirme sistemi ile neleri öğrenebilirim

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından günümüz modern teknolojilerinin aktif şekilde Türk eğitim sisteminde de kullanılması ve eğitimin çok daha kaliteli standartlara ulaştırılabilmesi amacı ile çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından teknoloji ve internet tabanlı çok sayıda yenilikçi eğitim proje ve çalışması gerçekleştiriliyor ki bunlar arasında 2007 yılından bu yana Türk eğitim sistemi içerisinde aktif şekilde yer alan e-Okul sistemi bulunuyor. Bu sistem ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye’de eğitimin daha modern ve teknolojik standartlarda oluşturulabilmesi amaçlanıyor. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 ocak ayında kullanıma açılan e-Okul sistemi bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bu kapsamda bu sanal eğitim sistemi bir öğrencinin eğitim yaşamına başlayıp, sonlana kadar tüm eğitim sürecini kapsamı altına almaktadır.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-Okul sistemi özellikle güncel olarak Türkiye’deki tüm resmi ve özel ilköğretim okulları, anaokulları ve özel eğitim okulları ve ortaöğretim kurumları girişleri gerçekleştirilmektedir. Türkiye’de uygulanan çok geniş kapsamlı bir eğitim yönetim bilgi sistemi olan e-Okul sistemi sayesinde velilerin internete erişim sağlayabildikleri her yerden velisi oldukları öğrencilerin tüm güncel eğitim bilgilerini de internet üzerinden kolay bir şekilde öğrenebilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de Türkiye’de eğitimin teknoloji dünyasına entegrasyonunun sağlanabilmesinin yanı sıra kesinlikle veli, öğrenci ve öğretmen arasındaki eğitim ilişki ve iletişiminin en aktif şekilde oluşturulabilmesi amaçlanıyor. Günümüz modern teknolojisinin aktif şekilde kullanıldığı bu sanal eğitim sistemi e-Okul sistemi üzerinde öğrencilerin okula ilk kayıtlarından itibaren, en son diplomalarını alana kadarki süreçte yaşadıkları tüm eğitim gelişmeleri ile ilgili olarak her eğitim günü sonunda öğretmenler tarafından güncel eğitim bilgilerinin girişler gerçekleştiriliyor. Böylelikle veliler artık internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik ve kolay bir şekilde en güncel eğitim bilgilerini öğrenerek, çocuklarının okul durumuna ilişkin olarak gerekli müdahaleleri yerinde ve zamanında gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu noktada internet üzerinde yer alan e-Okul sistemi öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi gibi son derece önemli bilgilerin yanı sıra sınav tarihleri, derslere giren öğretmen bilgisi, sözlü notları, haftalık ders programı ve şube ortalaması gibi son derece önemli bilgiler de kolay bir şekilde öğrenilebiliyor. Böylelikle öğrencilerin okul durumuna ilişkin olarak bilgi almak isteyen veliler, bunun için modern yaşamın koşturması içerisinde çok uzun aralıklar ile okula gitmeleri yeterli ilgiyi oluşturabilmelerine yeterli olmadığından Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan e-Okul sistemi oldukça büyük bir avantaj sağlamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan e-Okul sistemi veliler ve öğrenciler için veli bilgilendirme sistemi bölümü ile hizmet verilirken bu sisteme giriş esnasında öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası bilgileri gerekli oluyor. Öğretmenler için hizmet veren bölüm ise yönetim bilgi sistemi olarak öne çıkarken bu bölümde öğretmenler kendilerine verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile sisteme giriş yapabiliyor.