Eğitim E-Okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılır?

06.09.2016 - 10:41 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencilerin okul bilgileri takip edilebiliyor. E-Okul VBS portalı öğrenci kimlik numarası ve okul numarası ile velilerce kolaylıkla kullanılabiliyor. Okulların açılmasına az bir süre kala MEB e-Okul VBS portalı 2016-2017 eğitim öğretim dönemine de tamamen hazır hale geldi.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılır

Her geçen gün hızla gelişen mobil akıllı cihaz teknolojileri ile sadece dakikalar içerisinde internet ortamına erişim sağlayabilme imkanına sahip olabilmesi insanların interneti ve internette yer alan dijital hizmetleri yoğun şekilde kullanmasına yol açıyor. Günümüz modern yüzyılında internetin bu denli yoğun şekilde kullanılıyor olması ve insanların önemli hız ve kolaylıklardan yararlanabiliyor olması dijital platform üzerinde kamu kurum ve kuruluşlarının da hizmetlerini dijital olarak sunmasına neden oluyor. Günümüzün internet teknolojisinin tüm bu etki ve fırsatlarını eğitimde de kullanmayı amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ocak 2007’den bu yana hizmet veren e-Okul isimli bir bilgilendirme sanal uygulaması bulunuyor.

Haberin Devamı


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi adından da anlaşılacağı üzerinde Türkiye’deki milyonlarca öğrencinin velisinin, öğrencinin okuldaki başarı durumu ve genel durumu ile ilgili olarak en son bilgilere internet kolaylığında ulaşabilmesini sağlıyor. Özellikle de e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl dünyasında velilerin, çocuklarının okuluna giderek, öğretmenleri ile görüşüp en son eğitim durumuna dair bilgi alabilmek için vakit ayırabilmekte fazlasıyla zorlanması ve çoğu zaman vakit ayıramaması ve aynı zamanda da eğitimde daha çağdaş bir hizmet yapısının oluşturulabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan bir eğitim uygulamasıdır.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir resmi uygulaması olduğundan ve aynı zamanda da velilerin sadece dakikalar içerisinde çocuklarının en güncel durumuna dair eğitim bilgilerini ücretsiz ve kolay şekilde öğrenebilmesine yardımcı olduğundan oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında okuyan milyonlarca öğrencinin her birine özel bir öğrenci sayfası bulunuyor.

Öğrencilerin fotoğraflarının bulunduğu ve her eğitim günü sonunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sisteminin öğretmen ve okul idarecilerine ait olan yönetim bilgi sistemi kullanılarak girilen güncel eğitim bilgileri ile ilgili olarak ayrıntılı bilgilere ulaşılabiliyor. Velilerin nerede olursa olsun internet ortamına kolay ve hızlı bir şekilde erişim sağlayabilmesine yardımcı olan mobil akıllı cihazlar üzerinden de kullanılabilmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi ve başarı belgesi bilgisi gibi bilgilere ulaşılabiliyor. Veliler, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde ayrıca öğrencilerin haftalık ders programı, sınav tarihleri, derslerine giren öğretmenleri, aldığı dersler ve şube ortalaması bilgilerine de ulaşabiliyor. Ayrıca veliler, sistem içerisinde geçmiş eğitim öğretim dönemine ait olan öğrenci bilgilerinde kolaylıkla ulaşabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi içerisinde veliler, giriş işlemlerini şifresiz olarak gerçekleştirebilirken tek yapmaları gereken giriş ekranında çocuğunun T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerini girmek olacaktır.