Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş işlemleri!

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş işlemleri!

10.07.2016 - 10:37 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi eğitimde velilerin daha aktif rol almasını sağlıyor. Çünkü internet teknolojilerinin yaygın kullanıma ulaştığı bugünlerde çocuklarının okul durumunu öğrenmek isteyen veliler, internette MEB e-Okul veli bilgilendirme sistemini kullanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde öğrencilerin not bilgileri ve hatta devamsızlık bilgileri dahi güncel olarak öğrenilebiliyor.

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş işlemleri

Türkiye’de eğitim alanında çok önemli teknolojik merkezli gelişmeler gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu doğrultuda yönlendirdiği çalışmalarının en önemli örneği çok uzun yıllardır Türk eğitim sisteminde aktif olarak uygulanan e-Okul sistemidir. Bu sanal ve merkezi eğitim sistemi sayesinde Türkiye’de milyonlarca öğrencinin okul ve eğitim bilgilerinin sanal ortam üzerinde bir araya toplanması sağlanabiliyor. Bu sebep ile de günümüz modern Türkiye’sinde eğitim alanında son derece etkin bir şekilde kullanılmakta olan e-Okul sistemi velilerinde, eğitim alanında çok daha etkin bir şekilde rol üstlenmesini sağlıyor.

Haberin Devamı




Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın online eğitim portalı öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından kullanılabiliyor. Türkiye’de öğrenci, öğretmen ve veli arasındaki eğitim ilişkisinin çok daha sağlıklı ve sağlam temeller üzerine kurulabilmesini ve böylelikle de eğitim alanında kesinlikle çok daha modern ve kaliteli standartların getirilebilmesi sağlanabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ocak 2007’de hizmete açılan ve açıldığı günden bu yana tüm Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında okuyan milyonlarca öğrenciler ve velileri ile birlikte oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanıldı. Halen aktif şekilde eğitim alanında kullanılmakta olan e-Okul sistemi sayesinde Türkiye’de veliler, çocuklarının okul durumu hakkında çok daha ayrıntılı bilgilere çok daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de Türkiye’de öğretmen ve öğrenciler tarafından yoğun şekilde kullanılmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi veliler tarafından da son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Günümüz modern teknolojileri ile internet ortamına son derece pratik bir şekilde bulunduğu her yerden erişim sağlayabilmekte olan veliler, elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi portalına giriş yaparak, çocuklarının en güncel okul durumu ile ilgili olarak ayrıntılı ve güncel bilgilere sadece dakikalar içerisinde ulaşabilme şansına sahip olabiliyor. Bu sebeple de günümüz modern yüzyılında son derece etkin bir şekilde kullanılmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi velilerin, öğrencilerin eğitim alanında ihtiyaç duydukları veli desteğini en etkin şekilde alabilmelerini sağlayabilmelerine imkan veriliyor.

Veliler, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı bilgisi, derslerine giren öğretmen bilgisi, sınav tarihleri bilgisi, şube ortalaması bilgisi, sözlü notları bilgisi ve sınav sonuçları bilgilerine ulaşabiliyor. Veliler bu gibi önemli eğitim ve okul bilgilerine erişim sağlayabildiği Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet uygulamasını mobil cihazları üzerinden de kullanabiliyor. Öğrencilerin bilgilerinin korunabilmesi ve yüksek güvenlik önlemleri içerisinde sanal eğitim bilgilendirmelerinin velilere ulaştırılabilmesi amacı ile e-Okul veli bilgilendirme sistemini kullanmak isteyen velilerden çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerinin girilmesi isteniyor.