Eğitim E Okul Yönetim Bilgi Sistemi Girişleri ve E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Bilgileri

E Okul Yönetim Bilgi Sistemi Girişleri ve E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Bilgileri

09.07.2015 - 10:54 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde hem not hem de devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu haberde E-Okul veli bilgilendirme sisteminin nasıl kullanıldığını ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

E Okul Yönetim Bilgi Sistemi Girişleri ve E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Bilgileri

Modern internet teknolojisinin eğitim sisteminde de aktif olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte hem öğretmenlerin hem öğrencilerin hem de velilerin daha modern eğitim standartlarından yararlanabilmelerine yardımcı olunuyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisinin yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer bulmaya başlaması ile birlikte dijital platform üzerinde yer alan online hizmetler vatandaşa önemli ayrıcalıklar ve kolaylıklar sağlıyor. Günümüz modern internet teknolojisini eğitim sisteminde en aktif şekilde kullanan Milli Eğitim bakanlığı tarafından geliştirilen internet tabanlı online eğitim projeleri bu alanda oldukça önemli etkilerde bulunuyor. Özellikle de günümüzde dijital platform üzerinde en çok kullanılan online eğitim hizmeti olarak öne çıkan E Okul sistemi bulunuyor. E Okul yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme sistemi olarak iki aşamalı şekilde hizmet vermekte olan bu online eğitim hizmetinin, Türkiye’deki eğitim sisteminde son derece önemli bir rolü bulunuyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan E Okul yönetim bilgi sistemi ile öğretmen ve öğretmenlerin öğrenci bilgilerinin en güncel ve en ayrıntılı şekilde dijital platformda yer alan merkezi bir sisteme girişi gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle Türkiye’deki tüm okullarda yaşanan karışıklıkların ve aksaklıkların önüne geçilebilmesi sağlanabildiği gibi aynı zamanda da eğitim sisteminde çok daha çağdaş standartlara sahip olan merkezi bir sistemin en etkin şekilde kullanılmasını sağlıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr adresindeki E Okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden giriş işlemlerinin yapılabiliyor. Öğretmen ve okul idareciler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görev sürelerinin başlangıcında belirlenen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisine ek olarak güvenli işlem amaçlı olarak sayfada bulunan güvenlik kodu karakterlerinin de eksiksiz ve hatasız olarak girilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu şekilde E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemlerini gerçekleştirebilen öğretmenler daha ağırlıklı olarak öğrencilerin okuldaki güncel durumunu içeren türdeki bilgilerin girişini yaparken, okul idarecileri ise daha genel okul ve eğitim bilgilerinin girişlerini gerçekleştiriyor. Bu kapsamda E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler not bilgisi, sınav sonuçları, başarı belgesi, karne bilgisi, şube ortalaması, sınav tarihleri ve daha pek çok güncel öğrenci eğitim bilgisinin girişini gerçekleştiriyor. E Okul sisteminin yönetim bölümünde okul idarecileri ise öğrenci dosya giriş ve düzenleme, öğrenci fotoğraf giriş ve güncelleme, haftalık ders programı düzenleme, derslere giren öğretmen bilgisi girişi, devamsızlık bilgisi girişi ve sosyal etkinlik faaliyetleri planlamaları ve girişleri gibi daha genel eğitim bilgilerinin girişleri gerçekleştiriliyor.

E Okul sisteminin ilk aşaması olan yönetim bilgi sistemi ile birlikte öğretmen ve okul idarecileri tarafından girilen bu bilgilerin internet kolaylığında veliler tarafından görüntülenebilmesi amacı ile ikinci aşama olan E Okul veli bilgilendirme sistemi öne çıkıyor. Öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, şube ortalamasına göre bireysel durumu, başarı belgesi, derslerine giren öğretmenleri, sınav tarihleri ve haftalık ders programı gibi bilgilerin görüntülenebilmesi sağlanıyor. Bu sebeple de günümüzde veliler tarafından günlük yaşamın koşturması içerisinde internete erişim sağlanabilen her yerden E Okul veli bilgilendirme sistemi kullanılarak, güncel eğitim bilgileri internet kolaylığında takip ediliyor. Dijital platform üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler ve öğrenciler geçmiş yıllara ait olan not bilgisi, karne bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi genel bilgileri de görüntüleyebilme fırsatına sahip olabiliyor. Böylelikle Türkiye’de öğrencilerin okul yaşamlarında çok daha başarılı olabilmeleri için velilerinin atmaları gereken adımlara daha doğru biçimde karar verebilmesine yardımcı olacak güncel eğitim bilgilerini yaşamın her alanında rahatlıkla öğrenebilme fırsatı velilere sunuluyor.