Eğitim E-Okul Yönetim Bilgi Ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Not Ve Devamsızlık Sorgulama

E-Okul Yönetim Bilgi Ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Not Ve Devamsızlık Sorgulama

06.06.2015 - 14:41 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile öğrenci not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul Yönetim Bilgi Ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Not Ve Devamsızlık Sorgulama

E-Okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığının kurduğu bir sistemdir. Ülkemizde gelişen internet teknolojisini çoğu kurum çok iyi bir şekilde kullanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı da internet teknolojisi kullanan öğrenciler ve veliler için E-Okul sistemini geliştirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı bu sistemi kurarken öğrencinin okulla ilgili bilgilerini internet üzerinden paylaşarak hem öğrencilerin görmesini hem de velilerin öğrencilerini internet üzerinden takip edebilmesini sağlamıştır. Bu sistem Türkiye de bulunan tüm resmi ve özel ilköğretim okullarını, orta öğretim okullarını, anaokullarını, özel eğitim kurumları ve liselerde öğrencilerin eğitim yaşantılarının başlayıp bitmesine kadar olan zaman içinde kullanılabilir. Bu sistem sayesinde veliler öğrencilerini internet üzerinden okula gitmeden çoğu okul bilgisine ulaşabilmektedir. Bu sistemde öğrencilerin devamsızlık bilgisi, not kartları, sınav sonuçları gibi birçok bilgi bulunmaktadır. Öğrenciler artık velilerinden devamsızlık ve sınav sonuçları gibi bilgileri saklayamayacaklar.

Haberin Devamı

E-Okul sistem 2 bölümden oluşmaktadır. Sadece velilerin ve öğrencilerin girebildiği E-Okul veli bilgilendirme sisteminde okuyan öğrencilerin okul ile alakalı bütün bilgileri bulunmaktadır. Bu bölümde öğrencinin devamsızlık bilgisi, not kartı, sınav sonuçları, proje ödevi hakkında bilgiler, dönem notu gibi bilgileri veliler ve öğrenciler ulaşabilmektedir. Bu bölüme girişi öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarasını girerek gerçekleştirebilirsiniz. E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise E-Okul yönetim bilgi sistemidir. Bu bölüm okul idarecilerinin ve öğretmenlerin girebildiği bir bölümdür. Okul yöneticileri bu bölümde öğrencileri nakil işlemlerini, kayıt yenileme ve silme işlemlerini yapabildiği gibi öğrenciler hakkında bilgileri de bu bölüme girmektedir. Öğretmenler ise bu bölüme öğrencinin devamsızlık bilgisini, not kartını ve sınav sonucu gibi bilgileri hepsini girmek zorundadır. Öğretmenler ve yöneticiler bu bölüme E-Okulun ana sayfasından Milli Eğitim Bakanlığının verdiği kullanıcı adı ve şifre sayesinde girebilmektedirler. E-Okul sisteminin ayrıca mobil telefonlar için uygulamaları da bulunmaktadır. Telefonunuza uygulamayı indirerek sisteme girişinizi yapabilirsiniz ve internet üzerinden yapabildiğiniz işlemlerin aynısını telefonlarınızdan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bölümlerinden bir tanesi E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. Bu bölüm veliler ve öğrenciler için tasarlanmıştır. Veliler ve öğrenciler bu bölüme E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranına öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarasını girdikten sonra ekranda yer alan güvenlik kodunu gerekli yere girmelisiniz. Bu bilgileri sisteme girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Veliler bu sisteme giriş yaptıktan sonra öğrencilerini internet üzerinden takip edebilmektedir. Bu sistemde öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne notu, not kartı ve proje ödevi hakkında bilgiler yer almaktadır. Yani veliler okula giderek öğrenebilecekleri tüm bilgileri internet üzerinden öğrenebilmektedir. Öğrenciler de bu sisteme giriş yaparak okul hakkında duyurulara ve haberlere ulaşabilmektedir.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise E-Okul yönetim bilgi sistemidir. Bu bölüm öğretmenler ve yöneticiler için geliştirilmiştir. Öğretmenler ve yöneticiler bu bölüme E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerini girdikten sonra son olarak da ekranda gördükleri güvenlik kodunu gerekli yere girmelidir. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencinin öğrenim bilgilerini sisteme girmektedir. Öğretmenler öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, karne notlarını ve dönem ödevi hakkında bilgileri girmektedir. Yöneticiler de bu sisteme giriş yaparak idari işlemleri internetten gerçekleştirmektedir. Yöneticiler bu sistem sayesinde öğrencilerin nakil işlemlerini, kayıt yenileme ve kayıt silme işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmektedir.