Eğitim Ederlezi Ne Demek? Şarkılarda Geçen Ederlezi Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir?

Ederlezi Ne Demek? Şarkılarda Geçen Ederlezi Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir?

24.02.2021 - 15:39 | Son Güncellenme:

Ederlezi kelimesi son zamanlarda popüler hale geldi. Özellikle çingeneler zamanı filmi ile kez duyulmuştu. Fakat ederlezi kelimesinin hikayesi nedir hala merak edilmekte. Ederlezi kelimesinin yanında ederlezi aslında bir de şarkı. Bu nedenle ederlezi ne demek, şarkılardaki anlamı nedir gibi soruları sizler için derledik.

Ederlezi Ne Demek Şarkılarda Geçen Ederlezi Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir

Ederlezi dili bakımından orijinal Romancadır. Tabi ki de eğlenceli bir şarkı olsa bile dinleyenler hüzünlendirebilmektedir. Çingeneler filmi sayesinde Goran Bregoviç tarafından bestelenen parça git gide yaygınlaştı. Şarkının yaygınlaşması ile de ederlezi kelimesi daha sık duyulur oldu. 

Haberin Devamı

 Ederlezi Ne Demek?

 Bahar festivali dünyanın dört bir yanında kutlanmaktadır. Tabi ki de çingeneler de bu festivali çok sevmektedir. Bu nedenle ederlezi orada çalan bir şarkının adıdır. Yani kelime anlamı bakımından ederlezi baharın gelişi anlamındadır. Bu yüzden de şarkıda sürekli ederlezi kelimesi geçmektedir. 

 Şarkılarda Geçen Ederlezi Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir?

 Ederlezi kelimesi Türkçede Hıdırellez kelimesinden türemiştir. Hıdırellez de bahar bayramı anlamında kullanılmaktadır. Bu nedenle ederlezi ve hıdırellez aynı kökenli sözcük olup bahar bayramını tanımlamak için de kullanılır.