Eğitim Edu Uzantısı Nedir, Neyin Kısaltılmasıdır? Edu Uzantılı Siteler Nelerdir?

Edu Uzantısı Nedir, Neyin Kısaltılmasıdır? Edu Uzantılı Siteler Nelerdir?

08.02.2022 - 01:28 | Son Güncellenme:

Bilgisayar kullanıcıları gün içerisinde çeşitli birçok uzantı ile karşılaşabilmektedir. Bu uzantıların ne olduğu ve neyin kısaltması olduğu ise her zaman bilinmemektedir. En fazla karşılaşılan uzantılardan birisi de Edu olarak bilinmektedir. Edu uzantısı nedir, neyin kısaltılmasıdır? Edu uzantılı siteler nelerdir tüm detayları ile derledik.

Edu Uzantısı Nedir, Neyin Kısaltılmasıdır Edu Uzantılı Siteler Nelerdir

Edu uzantısı oldukça fazla karşılaşılmakta olan uzantılar arasında yer almaktadır. Edu uzantısının eğitim kurumları için türetilmiş bir alan adı uzantısı olduğu ifade edilebilir.

Haberin Devamı

 Edu Uzantısı Nedir, Neyin Kısaltılmasıdır?

 İnternette bulunan alan adlarının farklı uzantılara sahip olduğu bilinmektedir. Edu uzantısı ise gün içerisinde sıklıkla karşılaşılmakta olan uzantılardan birisi olarak ifade edilebilir. Edu uzantısının, education kelimesinden gelmekte olduğunu söylemek de mümkündür. Education kelimesi ise eğitim anlamına sahip olan bir kelime olarak ifade edilebilir.

 Edu Uzantılı Siteler Nelerdir?

 Sitelerin sahip oldukları uzantılara göre içerikleri hakkında bilgi sahibi olmakta mümkün olabilmektedir. Edu uzantılı siteler eğitim siteleri olarak ifade edilebilmektedir. Edu uzantısı education kelimesinden gelmektedir. Bu kelimenin ise eğitim anlamına geldiği bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Edu uzantısının yanına ise bulunduğu ülkenin kod adı getirilmektedir. Bizim ülkemizde kod adının kısaltılış şekli ise TR olarak ifade edilebilir. Bu durumda ise eğitim sitelerinin uzantılarının edu.tr şeklinde olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Yani edu uzantısına sahip bir internet sitesi gördüğünüz zaman eğitim ile ilgili bir site olduğunu anlamanız mümkün olmaktadır.