Eğitim Eğitim Programı Nedir, Ne İşe Yarar? Eğitim Programı Neleri Kapsar?

Eğitim Programı Nedir, Ne İşe Yarar? Eğitim Programı Neleri Kapsar?

20.08.2021 - 12:07 | Son Güncellenme:

Eğitim programı KPSS program geliştirme dersinde program çeşitleri içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle eğitim programı pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Peki, eğitim programı nedir, ne işe yarar? Eğitim programı neleri kapsar? Sizlere eğitim programı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Eğitim Programı Nedir, Ne İşe Yarar Eğitim Programı Neleri Kapsar

 Program çeşitlerinden birisi de eğitim programı olmaktadır. Diğer adı ile yetişek programı olan eğitim programının temel ögeleri programın özellikleri ve yararlarını içermektedir.

Haberin Devamı

 Eğitim Programı Nedir, Ne İşe Yarar?

 Öğrenene okul için ve okul dışı yaşantılar vasıtası ile planlanan yaşantılar düzeneğine eğitim programı denir. Bu program KPSS program geliştirme dersinin önemli bir kavramı olup Milli Eğitimin temel amaçlarını kazandırmak amacıyla düzenlenen faaliyetleri kapsamaktadır.

 Program içerisinde yer alan konu veya etkinliklerin öğrencilerin gerçek hayatta işine yaraması ve hayatı kolaylaştırması sağlanmaktadır. Ayrıca öğretime yön vererek etkinliği arttırmakta ve öğretim sürecinin kontrolünü sağlamaktadır.

 Eğitim Programı Neleri Kapsar?

 Eğitim programı öğretmenlere rehberlik etmekte ve amaca uygun gelişmesine katkı sağlamaktadır. Eğitim programı rehberlik, eğitsel kol, özel günler, gözlem, gezi ve örtük öğrenmeler gibi bir çok faaliyeti içine almakta ve kapsamaktadır.