Eğitim Eksantrik Ne Demek? (Tdk) Eksantrik Mi Egzantrik Mi, Doğru Yazılışı Nedir?

Eksantrik Ne Demek? (Tdk) Eksantrik Mi Egzantrik Mi, Doğru Yazılışı Nedir?

11.01.2022 - 12:00 | Son Güncellenme:

Türkçede yazımı hakkında soru işareti olan birden fazla kelime bulunmaktadır. Bu kelimelerin doğru yazımları Türk Dil Kurumu'ndan bakılarak doğrusu anlaşılabilir. Özellikle çok fazla karıştırılan kelimeler vardır. Bunlardan birkaç tanesi: kirpik, yalnız, yanlış örnekler arasında yer alır. Eksantrik bu kelimelerden biridir. Dilimize Fransızcadan geçmiştir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Eksantrik Ne Demek (Tdk) Eksantrik Mi Egzantrik Mi, Doğru Yazılışı Nedir

Eksantrik kelimesi en çok karıştırılan kelimelerin başındadır. Bu kelimenin eksantrik mi, egzantrik mi, egsantrik mi ekzantrik mi olarak yazıldığı karıştırılmaktadır. En doğru cevabı Türk Dil Kurumu vermektedir.

Haberin Devamı

Eksantrik Ne Demek? (TDK)

Türk Dil Kurumu'na göre eksantrik kelimenin anlamı ayrıksı ve ya dış merkezliktir. Eksantrik garip, diğerlerine pek benzemeyen, hatta şahsına münhasır anlamı taşır. İnsanlar çevrelerinde pek görmedikleri davranış sergileyen insanlar için bu kelimeyi kullanırlar. Fransızcadan dilimize geçmiş olmasına rağmen sıkça kullanıldığı söylenebilir.

Eksantrik mi Egzantrik mi, Doğru Yazılışı Nedir?

Bu en çok karıştırılanlar arasındadır. Bu kelimenin doğru yazımı eksantriktir. Genellikle bu kelime eksantrik olarak yazılmaktadır. Kelimenin içerisine z mi s mi kullanılacağı asıl karıştırılan kısımdır. Unutulamamalıdır ki z değil s harfi kullanılır.