Eğitim Elmas Nasıl Anlaşılır? Elmasın Gerçek Olduğunu Anlama Yöntemleri...

Elmas Nasıl Anlaşılır? Elmasın Gerçek Olduğunu Anlama Yöntemleri...

15.05.2021 - 16:46 | Son Güncellenme:

Dünyada en değerli taşlardan biri de elmaslardır. Elmas taşları yapısı nedeniyle oldukça değerlidir. Elmas taşlarına benzeyen çok farklı taş modelleri bulunuyor. İnsanlar elmas taşlarını incelerken, gerçek elmas olup olmadığını nasıl öğreneceğini araştırabiliyor. Elmas nasıl anlaşılır? Elmasın gerçek olduğunu anlama yöntemleri hakkında tüm detaylar.

Elmas Nasıl Anlaşılır Elmasın Gerçek Olduğunu Anlama Yöntemleri...

Elmas değerli taş olmasıyla bilinen ve kolayca test edilebilen bir taştır. Elmas taşlarının üzerinde genellikle karbon izleri bulunur. Sahte elmas taşlarında karbon izi görmek mümkün değildir.

Haberin Devamı

 Elmas Nasıl Anlaşılır?

 İnsanlar dünyada bulunan tüm değerli taşları incelerken, detaylı bilgi sahibi olmayı hedefliyor. Özellikle en değerli taşlar arasında bulunan elmas taşlarıyla ilgili yapılan farklı araştırmalar bulunuyor. Kişiler araştırma yaparken, elmas taşlarının orijinal olup olmadığını nasıl anlayacağını merak edebiliyor. Elmas taşlarının gerçek olduğunu anlamanın bazı püf noktaları bulunuyor. Elmas taşlarına bakıldığında üzerlerinde karbon izleri gözükür.

 Gerçek olmayan elmas taşlarında karbon izlerine rastlanmaz. Gerçek ile sahte olan elmas taşları görsel olarak ayırt edilebiliyor. Görselliğin dışında elmas taşlarının gerçek olup olmadığı farklı şekillerle de test edilebiliyor.

 Boş bir kağıt parçasının üzerine kurşun kalemle bir çizgi çizilir. Elmas taşı çizgi üzerine yerleştirilerek, çizginin görülüp görülmediği kontrol edilir. Kurşun kalemle çizilen çizginin görülmesi, elmasın gerçek olmadığını gösterir.

Haberin Devamı

 Elmasın Gerçek Olduğunu Anlama Yöntemleri

 Elmasların gerçek olmadığını anlamak için bazı testlerin yapılması gerekiyor. Elmas taşlarına uygulanan yöntemlerden biri de kurşun kalem yöntemidir. Kağıtlara kurşun kalemler bir çizgi çizilerek elmasın kontrolü yapılabilir.

 Gerçek elmaslar her zaman kurşun kalemle çizilen çizginin üzerine koyulduğunda, çizgi görünmez. Elmas üzerinden bakıldığında kurşun kalem çizgisi görülüyorsa, elmas gerçek değildir. Kişiler yapacağı basit testlerle elmasların gerçek olup olmadığını basitçe anlayabilir. Özellikle elmas taşının üzerindeki karbon izleri de, gerçek olup olmadığına yardımcı olacaktır.