Eğitim Enstantane Nedir? Fotoğrafçılıkta Enstantane Ne İşe Yarar?

Enstantane Nedir? Fotoğrafçılıkta Enstantane Ne İşe Yarar?

13.05.2021 - 03:25 | Son Güncellenme:

Fotoğrafçılık sektöründe kullanılan bazı terimler bulunuyor. Enstantane terimini duyan kişiler sözcük hakkında araştırma yaparak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Enstantane hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bireyler, internet sitelerinde araştırmalar yapabiliyor. Enstantane nedir? Fotoğrafçılıkta enstantane ne işe yarar? Enstantane terimi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Enstantane Nedir Fotoğrafçılıkta Enstantane Ne İşe Yarar


Enstantane, fotoğrafçıların kullandığı terimlerden biridir. Türkçe karşılığı perde hızı olan terim, diyaframdan geçen ışınların sensörde kalma süresini belirler.

Enstantane Nedir?

Fotoğrafçılık işleriyle uğraşan kişiler, pek çok durumu farklı terimlerle ifade ediyor. Özellikle enstantane teriminin anlamı kişiler tarafından araştırılıyor. Perde hızı olaran bilinen enstantane terimi, çok yaygın olarak fotoğrafçılar tarafından kullanılıyor. Perde hızı sistemi, diyaframdan kaynaklı olarak oluşan ışınların sensörlerde ne kadar süreyle kalabileceğini kontrol eden sistem olarak bilinir. Diyaframdan geçecek olan ışınlar, sensörde bir süre kalır. Kalan süreler, enstantane sistemi tarafından kontrol altında tutulur.

Fotoğrafçılıkta Enstantane Ne İşe Yarar?

Fotoğrafçılıkta kullanılan enstantane sisteminin ne işe yaradığı ve hangi alanda kullanıldığı merak edilebiliyor. Enstantane, sensörlerde bulunan diyafram ışınlarının ne kadar süreyle kalacağını kontrol eden sistemlerdir.