Eğitim Entomoloji Nedir, Neleri İnceler? Adli Entomoloji Nerelerde Kullanılır?

Entomoloji Nedir, Neleri İnceler? Adli Entomoloji Nerelerde Kullanılır?

02.06.2022 - 01:28 | Son Güncellenme:

Entomoloji böcek bilimine verilen genel bir addır. Böcekler üzerinde yapılan çalışmaların tümü entomoloji alanına girer. Bu sayede insan sağlığı olumlu etkilenebilir ve böceklerin insan üzerinde yaratabileceği hastalıkların da önüne geçilebilir. Entomolojinin ne olduğu ve neleri incelediği ile ilgili ayrıntıları derledik.

Entomoloji Nedir, Neleri İnceler Adli Entomoloji Nerelerde Kullanılır

 Entomoloji böceklerin taşıdığı hastalıkları bulabilir ve insan sağlığını olumlu etkileyebilir. Bu sayede böcek sorunlarına kalıcı yöntemler de bulunabilir. 

Haberin Devamı

 Entomoloji Nedir, Neleri İnceler?

 Böcek biliminin genel adı entomoloji olarak kabul edilir. Böcekler üzerinde yapılan bütün bilimsel çalışmalar da entomoloji çalışma alanına girer. Böceklerin tamamı hayvan türlerinin ortalama %80'ini oluşturur. Böceklerin insan yaşamı üzerinde de etkisi oldukça fazladır. İnsan yaşamını destekleyen ekosistemin içinde böcekler ve böcek türleri de vardır.

 Taşıdıkları polenlerin gıda ya da üretim üzerindeki etkisi yadsınamayacak kadar da fazladır. Entomoloji böcekler ile ilgili her türlü incelemeyi yapar. İnceleme sonrasında ise insanlar ile ilgili oluşabilecek tüm sorunları ve hastalıkları da bulur. Böceklerin taşıdığı hastalıklar da bu sayede bulunabilir. İnsan sağlığını olumlu etkileyebilir ve böcek sorunlarına da çözümler bulunabilir.

Haberin Devamı

 Adli Entomoloji Nerelerde Kullanılır?

 Adli entomoloji eklem bacaklı ve böcek bilgisinin suç olayında ya da hukuk davalarında kullanılması mümkündür. Günümüzde adli araştırmalarda ve olay yeri incelemelerinde adli entomoloji kullanılabilir. Bu bir disiplindir ve klasik metotların kullanıldığı durumlarda suçun aydınlatılması için kullanılan sessiz tanıklar olarak da kabul edilir.