Eğitim Epigrafi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Epigrafi Bilimi Neyi İnceler?

Epigrafi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Epigrafi Bilimi Neyi İnceler?

03.06.2021 - 02:23 | Son Güncellenme:

Bir tür yazıt bilimi olarak bilinen epigrafi kelimesinin alanı merak konusu olmaktadır. Epigrafi, aynı zamanda tarih biliminin açıklanmasında kullanılan yardımcı bilim dalları arasında bulunmaktadır. Geçmiş uygarlıkların ve eski insanların yaşamlarına ait bilgiler epigrafi bilimi sayesinde gün ışığına çıkmaktadır. Peki, epigrafi bilimi tüm bu çalışmaları nasıl yapmaktadır? Çalışmalarında konu edindiği başlıca yapıtlar hangileridir? İşte, epigrafi bilimi ve sağladığı yararlar hakkında detaylar.

Epigrafi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Epigrafi Bilimi Neyi İnceler


Epigrafi kalıntılar ve taşlar üzerinde bulunan yazıları inceleyen ve geçmişe ışık tutan bir bilim dalıdır. Sosyal bilimlerin konu edindiği epigrafi bilimi kitabeler üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Epigrafi Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Epigrafi bir çeşit sosyal bilim konusudur. TDK, epigrafi kelimesini yazıt bilimi olarak açıklamaktadır. Epigrafi kelimesi Fransızcadan dilimize geçmiş bir kelimedir. Epigrafi biliminin çalışma alanına ilişkin verilecek en iyi örnek Orhun Kitabeleridir. Yani epigrafi bilimi bu kitabeleri okumak ve anlamak için çalışmaktadır.

Epigrafi Bilimi Neyi İnceler?

Epigrafi eski dönemlerden kalmış taş, kalıntı ve kitabeler üzerinde bulunan yazıların çevrilmesi alanında çalışmalarını sürdüren bir çeşit yazıt bilimidir.