Eğitim Epoksi Reçine Nedir, Nerelerde Kullanılır? Epoksi Reçine Nasıl Kullanılır?

Epoksi Reçine Nedir, Nerelerde Kullanılır? Epoksi Reçine Nasıl Kullanılır?

26.04.2021 - 02:05 | Son Güncellenme:

Epoksi malzemeler özellikle endüstriyel alanlarda sıklıkla kullanılan malzemeler olarak bilinir. Güçlü yapışma özelliği sebebi ile bu malzemeler çokça tercih edilmektedir. Bu malzemeler fabrikalar, evler, rüzgar tribünleri gibi çok geniş bir alanda kullanılabilir. Epoksi reçine nedir, nerelerde kullanılır? Epoksi reçine nasıl kullanılır? İşte, tüm detaylar.

Epoksi Reçine Nedir, Nerelerde Kullanılır Epoksi Reçine Nasıl Kullanılır

Epoksi reçineler en fazla yapı endüstrisinde kullanılan malzemelerdir. Son zamanlarda ise epoksi reçineler sanat alanlarında ve hobi amaçlı da kullanılabilmektedir. Epoksi reçine içerisinde, epoksi ile sertleştirici isimli bir malzeme bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Epoksi Reçine Nedir, Nerelerde Kullanılır?

 Epoksi reçine en çok yüksek yapıştırma özelliği ile bilinmektedir. Bunun yanında kimyasal direnci de oldukça fazladır. Plastik malzeme kategorisinde yer almaktadır. Bu sebeple de kullanım alanı çok gelişmiş olan bir malzemedir.

 Epoksi reçinelerin su, alkali, asit gibi malzemelere karşı direnci yüksektir. Bu nedenle de farklı amaçlar adına endüstriyel olarak kullanılabilmektedir. Diğer reçineler ile karşılaştırıldığı zaman epoksi reçinenin mekanik özellikleri çok yüksektir. Termal ve kimyasal direnci de bulunmaktadır.

 Epoksi reçinelerin bir diğer adı da poliepoksit olarak bilinir. Kullanıldığı sektöre uyumlu olabilmeleri adına bu reçinelerin çeşitliliği her geçen gün daha da fazla olmaktadır. Epoksi reçine kullanım alanları;

Haberin Devamı

Kaymaz kaplama

Elektrik izolatörler

Endüstriyel kaplama

Sert köpük

Genel amaç için kullanılan yapıştırıcı

Fiber takviyeli yapıdaki plastikler

Elektronik ve elektrikli bileşenler

Uzay ve havacılık sanayisi

Otomotiv sanayi

Müzik aletleri şeklindedir.

 Epoksi Reçine Nasıl Kullanılır?

 Epoksi reçineler, sertleşirken çok az büzülme gösterirler. Bunun dışında neme karşı da direnç gösterdikleri bilinir. Yalıtım özelliği bulunmaktadır. Raf ömrü uzun olduğu için satıcılar ve üreticiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

 Epoksi reçineler, ahşap, kumaş ya da cam malzeme içerisinde de kullanılabilmektedir. Fakat epoksi reçine çoğunlukla suya dayanıklı olarak gösterilen bir malzeme değildir. 



Yazarlar