Eğitim Epsom Tuzu Nedir? Epsom Tuzu Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir?

Epsom Tuzu Nedir? Epsom Tuzu Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir?

08.03.2021 - 16:15 | Son Güncellenme:

Epsom tuzu olarak bilinen tadı birazda acı olan tuz çeşidi aslında tam olarak tuz sınıfına girmemektedir. Bu tuzun uzun zamandır ismi geçmekte ve birçok araştırmaya konu olduğu bilinmektedir. Halk arasında özellikle bazı hastalılara çare olduğu bilinmektedir. Peki nedir bu epsom tuzu? Sanıldığı kadar faydalı mıdır? Kullanım alanları nerelerdir? Doğada nasıl ve nerede bulunmaktadır? İşte epsom tuzu hakkında bilinmeyenler.

Epsom Tuzu Nedir Epsom Tuzu Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir

Epsom tuzu, saf magnezyum ile sülfat minerallerinin bileşiğinden oluşan maddedir. Yani gerçek ismi magnezyum sülfattır. İçerisinde magnezyum ve sülfattan başka oksijen ve kükürt de vardır. Buradan da anlaşılacağı üzere epsom tuzunu birkaç minarelin bir araya gelmesi ile oluşan kimyasal bir bileşik olarak adlandırmak mümkündür.

Epsom Tuzu Nedir?

İçerisinde magnezyum ve sülfat mineralleri bulunan magnezyum sülfat bileşiğine epsom tuzu denmektedir. Bu kimyasal karışımın içerisinde oksijen ve kükürt de bulunmaktadır. Adını da keşfi yapılan İngiltere'nin Epsom Kasabasından almaktadır. Yani ilk olarak burada görülmüştür. Görünümü her ne kadar sofra tuzuna benzese de, tadı hiç de sofra tuzu gibi değildir. Acı bir tat bırakmaktadır.

Epsom Tuzu Nasıl Kullanılır?

Bu tuz bir çeşit banyo tuzu olarak da bilinmektedir. Çünkü içinde bulunan magnezyum sülfat, deri tarafından emildiği için daha çok banyo yaparak faydalanma imkanı bulunmaktadır. Ayrıca bu tuzu suda eritip içen insanlar da bulunmaktadır.

Epsom Tuzunun Faydaları Nelerdir?

Kabızlık, uykusuzluk, iltihap giderici, sinir sitemi ile kas sistemini güçlendirici etkileri ile birlikte şu faydalar sıralanabilir:

- Vücudun rahatlamasını sağlayarak strese iyi gelir. Böylece kas ve sinir sistemlerini de rahatlatır
- Migren ve baş ağrıları başta olmak üzere diğer ağrılara da iyi gelir.
- İnsülün artmasını sağladığından şeker hastalarına da önerilebilir.
- Toksitlerin vücuttan atılmasını sağlar.
- Ayak sağlığına da iyi gelir.
- Damar sağlığı ve kan dolaşımı için iyi gelir.
- İçilmesi ile kabızlık sorununa iyi gelebilir.
- Saç sağlığı içinde kullanılabilir.