Eş Anlamlı Kelimeler Netice Eş Anlamlısı Nedir? Netice Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

Netice Eş Anlamlısı Nedir? Netice Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

18.06.2021 - 14:39 | Son Güncellenme:

En çok merak edilen anlamı ile beraber eş anlamı üzerinden öğrenilmek istenen sözcükler arasında netice gelir. Bu kelime için öne çıkan belli başlı bir eş anlamlı sözcük ifade edilmektedir. Pekin netice eş anlamlısı nedir? Netice kelimesinin eş anlamı olan sözcükler üzerine bilgiler.

Netice Eş Anlamlısı Nedir Netice Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

 Aynı anlama sahip ancak farklı şekilde yazılan kelimeler anlamlı sözcükler olarak öne çıkar. Bu sözcükler amaca uygun değişik yerlerde kullanılırken, Türkçede birçok kelimenin bu şekilde karşılığı bulunmaktadır. Aynı şekilde netice kelimesinin de eş anlamlı sözcüğü alternatif olarak değerlendirilebilir.

Haberin Devamı

 Netice Eş Anlamlısı Nedir?

 Herhangi bir durum ya da olay neticesinde sona ulaşmış olan etki netice olarak ifade edilir. Özellikle yapılacak olan bir iş konusunda en son elde edilen durum olarak netice kelimesi öne çıkmaktadır. Bu kelime ile eş anlamlı olarak ise, ‘Sonuç’ sözcüğü Türk Dil Kurumu üzerinden öne çıkmaktadır.

 Amaca uygun olarak hem netice hem de sonuç kelimeleri aynı anlam üzerinden farklı yerlerde kullanılabilir. Özellikle gündelik hayatta netice yerine sonuç kelimesinin daha fazla kullanıldığında eklemek mümkün.