Eğitim Ferdi Kaza Sigortası Nedir, Ne İşe Yarar? Genel Şartları Nelerdir?

Ferdi Kaza Sigortası Nedir, Ne İşe Yarar? Genel Şartları Nelerdir?

07.06.2021 - 13:36 | Son Güncellenme:

Güne normal bir şekilde başladıktan sonra başınıza hiç ummadığınız bir kaza gelebilir. Bu gibi bir durumda ne siz ne de sevdikleriniz en azından bu talihsizliklerin maddi yönününü düşünmek zorunda kalmayın diye ferdi kaza sigortası yaptırabilirsiniz. Ferdi kaza sigortası nedir, ne işe yarar? İşte, tüm detaylar.

Ferdi Kaza Sigortası Nedir, Ne İşe Yarar Genel Şartları Nelerdir

 Beklenmedik durumlarda ortaya çıkan kazalar sonucunda maddi ve manevi bir zarara uğramanız durumunda göreceğiniz zararı karşılaması için ferdi kaza sigortası yaptırabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Ferdi Kaza Sigortası Nedir?

 Ferdi kaza sigortası, beklemediğiniz bir anda yani iradeniz dışında oluşan kaza sonucunda yaralanmanız, sakatlanmanız ya da ölmeniz durumunda sizi ya da yakınlarınızı güvence altına alan bir sigorta çeşididir. 

 Ferdi Kaza Sigortası Ne İşe Yarar?

 Ferdi kaza sigortasının ana teminatları, kaza sonucu daimi maluliyet yani sürekli sakatlık ve kaza sonucu vefat teminatı teminatıdır. Aynı zamanda isterseniz ilave prim ödeyerek de poliçeye ek teminatlar ekleyebilirsiniz. Ek teminatlar; kaza sonucunda tedavi masrafları teminatı, gündelik tazminat ve sel, deprem, yanardağ püskürtmesi ve yer kayması gibi tazminatlardır. Sigorta süresi içinde harici ve ani bir kaza yaşamanız halinde poliçede belirtilen teminat limitlerine kadar kendinizi güvence altına alınırsınız. Ani ve harici kavramları, beklenmedik bir kaza ortaya çıkması durumunda sigorta şartlarının uygulanabileceği anlamına gelir. Bu nedenle de bazı durumlar poliçe kapsamına girmez.

Haberin Devamı

 Ferdi Kaza Sigortası Genel Şartları Nelerdir?

Ferdi kaza sigortası, genellikle 1 yıl süreli olur. Ama poliçeler isteğe göre 1 yıldan kısa bir süreliğine de yapılabilir. Belirlenen poliçe süresi içinde kaza geçirmeniz halinde bu sigorta kapsamında olur.

Ferdi Kaza Sigortası fiyatları, sizin talep ettiğiniz teminatlara ve poliçe limitine göre belirlenir.

Teminat kapsamına giren bir kaza sonucunda vefat etmeniz durumunda vefat tazminatı poliçede belirttiğiniz kişilere, belirttiğiniz biri yoksa da kanuni hak sahiplerinize ödenir.

Kaza tarihinden itibaren 5 gün içinde sigorta acentesine başvurmanız gerekir.